Ρεκόρ παραγωγής από τη Volkswagen

Ρεκόρ παραγωγής από τη Volkswagen

Ρεκόρ παραγωγής από τη Volkswagen

Ρεκόρ παραγωγής από τη Volkswagen

Ρεκόρ παραγωγής από τη Volkswagen

Ρεκόρ παραγωγής από τη Volkswagen, με την εταιρεία να διαθέτει το 2017, ούτε λίγο, ούτε πολύ, περισσότερα από 6.000.000 αυτοκίνητα.

 

VW T-ROC

VW T-ROC

Για την επίτευξη αυτού του μοναδικού ρεκόρ, βασικοί παράγοντες ήταν η μεγαλύτερη προϊοντική γκάμα στην ιστορία της μάρκας και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

 

Το 2017 ήταν πετυχημένο και για τα best-sellers μοντέλα της Volkswagen, όπως είναι τα Golf, Passat και Polo. Στην επίδοση αυτή, συνέβαλε και το Tiguan. Επιπλέον, πολύ καλές ήταν και οι πωλήσεις μοντέλων που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc.

 

Το Golf, μάλιστα, με σχεδόν ένα εκατομμύριο παραδόσεις στους προηγούμενους 12 μήνες, εξακολουθεί να είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο της φίρμας. Στην κατηγορία του, φιγουράρει στην κορυφή για περισσότερα από 30 χρόνια τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Άλλωστε, μετά από επτά γενιές, έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής περισσότερες από 34 εκατομμύρια μονάδες. Το πεντάθυρο Golf (hatchback) διατήρησε το προβάδισμα στην κατηγορία του σε Γερμανία και Ευρώπη, ενώ το στέισον Golf (estate) από τη μεριά του, κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στην γκάμα του μοντέλου. Αυτή έφτασε μάλιστα το 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

Το 2017 ήταν καλή χρονιά και για το Tiguan, αφού περίπου 730.000 μονάδες παραδόθηκαν σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μοντέλο της Volkswagen σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση και ανήλθε στο 40% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

 

Η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες. Πριν από 72 χρόνια, από τότε δηλαδή που πρωτολειτούργησε η γραμμή παραγωγής, με πρώτο τον Σκαραβαίο (Beetle), έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια οχήματα, με την παγκόσμια γκάμα της εταιρείας να περιλαμβάνει περισσότερο από 60 μοντέλα.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...