Σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely, με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια αυτόνομη επιχείρηση.

 

Drive-E 4 cylinder Petrol Engine - T4/T3/T2 Rear

Drive-E 4 cylinder Petrol Engine – T4/T3/T2 Rear

Στόχος της τελευταίας θα είναι η ανάπτυξη νέας γενιάς κινητήρων καύσης και υβριδικών μονάδων.

 

Η νέα επιχείρηση θα ανοίξει τον δρόμο για τη Volvo Cars να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς των premium αυτοκινήτων της. Η Volvo Cars κατασκευάζει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη σειρά προϊόντων. Αυτό ως μέρος της φιλοδοξίας της εταιρείας να θέσει την αειφορία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναμένει ότι οι μισές παγκόσμιες πωλήσεις θα είναι πλήρως ηλεκτρικές και οι άλλες μισές υβριδικές. Μάλιστα, οι μονάδες αυτών θα προέρχονται από τη νέα εταιρεία.

 

Håkan Samuelsson - President & CEO, Volvo Car Group

Håkan Samuelsson – President & CEO, Volvo Car Group

Για την Geely, η νέα εταιρεία, θα περιλαμβάνει τεχνολογικά προηγμένους και αποδοτικούς κινητήρες καύσης και υβριδικούς κινητήρες. Αυτοί θα διατίθενται στις Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC και LYNK & CO.

 

Η νέα αυτόνομη επιχείρηση μπορεί επίσης να προμηθεύσει και άλλους κατασκευαστές, παρέχοντας πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης. Συνάμα θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Geely με σημαντικές λειτουργικές, βιομηχανικές και χρηματοοικονομικές ωφέλειες.

 

Απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους

 

Η επιχείριση θα απασχολεί 3.000 εργαζόμενους από τη Volvo Cars. Περίπου 5.000 θα είναι οι υπάλληλοι από την Geely. Δεν αναμένεται καμία μείωση του εργατικού δυναμικού.

 

Τόσο η Volvo Cars όσο και η Geely βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης των επιχειρήσεων ICE σε νέες μονάδες στους αντίστοιχους οργανισμούς τους, ως ένα πρώτο βήμα προς τη συγχώνευση των δύο σε μια συνδυασμένη νέα ανεξάρτητη επιχείρηση.

 

Η Volvo Cars πιστεύει ότι ο εξηλεκτρισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντικά συνεχιζόμενη ζήτηση για αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες, παράλληλα με τις πλήρως ηλεκτρικές προσφορές.

 

Τα λεπτομερή σχέδια της νέας επιχείρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και σε εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο και τις αρμόδιες αρχές.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...