Συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan Energy

Συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan Energy

Συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan Energy

Συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan Energy
Συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan Energy

Η συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan Energy υποστηρίζει την προμήθεια σημαντικών πρώτων υλών για την κατασκευή μπαταριών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα.

 

Fiat 500 RED

Fiat 500 RED

 

Η Stellantis στοχεύει μάλιστα να επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025, στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και του λογισμικού, ενώ παράλληλα στοχεύει να συνεχίσει να είναι 30% πιο αποδοτική σε σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία, όσον αφορά στο κόστος για την ανάπτυξη, την έρευνα και εξέλιξη.

 

 

Οι μπαταρίες αποτελούν το πλέον κρίσιμο στοιχείο στα ηλεκτρικά οχήματα. Η δημιουργία του Battery Hub της Stellantis στο Τορίνο, αποτέλεσε την πρώτη αντίστοιχη μονάδα στον κόσμο, όπου μια αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε τη δική της μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών, αποκτώντας σημαντική ευελιξία σε αυτό το σημαντικό τομέα. Η κατασκευή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού FIAT 500, εκμεταλλευόμενη αυτή την καινοτόμα κίνηση της Stellantis, δίνει τη δυνατότητα το μοντέλο να είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες (22,4 και 42 kWh), προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στους αγοραστές, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στις διαδικασίες της μονάδας παραγωγής και την εφοδιαστική αλυσίδα.

 

 

Η Stellantis στοχεύει μέχρι το 2030 περισσότερες από το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη και περισσότερες από 40% στις Η.Π.Α. να αποτελούνται από οχήματα χαμηλών ρύπων (LEV). Κάθε μία από τις 14 μάρκες του Ομίλου, είναι εστιασμένες στο να προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

 

 

Η Vulcan θα προμηθεύσει τη Stellantis από 81.000 έως και 99.000 τόνους υδροξειδίου του λιθίου κατά τη διάρκεια της πενταετούς συμφωνίας.

 

 

Η συμφωνία προμήθειας εξαρτάται από την επιτυχημένη έναρξη της εμπορικής διαδικασίας στη μονάδα της Vulcan.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...