Συνεργασία της Hyundai με τη Motional

Συνεργασία της Hyundai με τη Motional

Συνεργασία της Hyundai με τη Motional

Συνεργασία της Hyundai με τη Motional
Συνεργασία της Hyundai με τη Motional

Η συνεργασία της Hyundai με τη Motional αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός ρομποτικού μοντέλου ταξί, βασισμένου στο IONIQ 5, εξοπλίζοντάς το με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

 

Robotaxi

Robotaxi

 

 

Το πλήρως ηλεκτρικό Robotaxi με βάση το IONIQ 5 (στο εξής θα αναφέρεται ως IONIQ 5 Robotaxi), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 2021 IAA Mobility έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό, είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 (σύμφωνα με την τυποποίηση SAE) που μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό. Για τη δημιουργία του Robotaxi, η Hyundai συνεργάστηκε με την Motional, με σκοπό να εξοπλίσει το πολυβραβευμένο IONIQ 5 με υλικά και λογισμικό κατάλληλα να παρέχουν ασφαλή λειτουργία χωρίς οδηγό.

 

 

Το όραμα της Hyundai για την τεχνολογία και την εμπειρία των πελατών αναδεικνύεται από τον ισχυρισμό ότι το IONIQ 5 Robotaxi είναι «μια λύση κινητικότητας με ανθρωποκεντρικές ιδιότητες – όχι μόνο χωρίς οδηγό».

 

 

Σύμφωνα με το όραμα της μάρκας για «Πρόοδο για τον Άνθρωπο» (Progress for Humanity), στόχος της εταιρείας για το Robotaxi είναι να γίνει πλήρως αυτόνομο διατηρώντας παράλληλα ανθρωποκεντρικές πινελιές.

 

 

Η Hyundai και η Motional σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μεταφορά επιβατών με IONIQ 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας, επεκτεινόμενοι στη συνέχεια σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και παγκοσμίως.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...