Συνεργασία του BMW Group με τη Solid Power

Συνεργασία του BMW Group με τη Solid Power

Συνεργασία του BMW Group με τη Solid Power

Συνεργασία του BMW Group με τη Solid Power
Συνεργασία του BMW Group με τη Solid Power

 

Η συνεργασία του BMW Group με τη Solid Power ενισχύει τον ηγετικό ρόλο του Ομίλου για την Παραγωγή Μπαταριών Στερεάς Κατάστασης (Solid-State).

 

BMW solid state batteries

BMW solid state batteries

 

Η Solid Power, κορυφαία κατασκευάστρια μπαταριών στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις εταιρείες BMW Group, Ford Motor Company και Volta Energy Technologies να ηγούνται του 2ου γύρου χρηματοδότησης. Η Ford και το BMW Group έχουν επίσης επεκτείνει τις υφιστάμενες συμφωνίες κοινής ανάπτυξης με την Solid Power προκειμένου να εξασφαλίσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης για τα ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος.

 

 

Η επένδυση θα βοηθήσει την Solid Power στη μαζική κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτων, στην αύξηση της παραγωγικότητας σχετικών υλικών και στην επέκταση δυνατοτήτων εσωτερικής παραγωγής για μελλοντική ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα. Το BMW Group και η Ford στοχεύουν να αξιοποιήσουν την χαμηλού κόστους και υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρία στερεάς κατάστασης της Solid Power στα προσεχή ηλεκτρικά οχήματα.

 

 

«Η BMW και Ford μοιράζονται πλέον κορυφαίες θέσεις στην κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων με ενέργεια από μπαταρίες στερεάς κατάστασης», δήλωσε ο Doug Campbell, CEO και συνιδρυτής της Solid Power. «Η Solid Power σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για χρήση σε οχήματα στην πιλοτική γραμμή παραγωγής της το 2022 ως αποτέλεσμα της συνδρομής των εταίρων μας στις προσπάθειες εμπορευματοποίησης της εταιρείας».

 

 

Η Solid Power έχει αποδείξει την ικανότητά της στην παραγωγή και επέκταση της επόμενης γενιάς μπαταριών στερεάς κατάστασης που είναι σχεδιασμένες για μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερο κόστος και ασφαλέστερα ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου.

 

 

Ηλεκτρική επέλαση σε πλήρη εξέλιξη

 

 

Χάρη στις ευφυείς αρχιτεκτονικές των οχημάτων και σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο δίκτυο παραγωγής, το BMW Group θα έχει περίπου δώδεκα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο μέχρι το 2023.

 

 

Πλέον των μοντέλων BMW i3, MINI Cooper SE και BMW iX3, που ήδη βρίσκονται στην αγορά, δύο καινοτόμα μοντέλα «κλειδιά», η BMW i4 και η BMW iX αναμένονται να κυκλοφορήσουν φέτος – η BMW i4 μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

 

 

Προσεχώς, θα ακολουθήσουν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 και BMW X1 αντίστοιχα – μοντέλα υψηλού όγκου πωλήσεων. Επιπλέον, θα υπάρξει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW Σειράς 7 καθώς και ο διάδοχος του MINI Countryman και άλλα μοντέλα.

 

 

Ήδη από το 2023, το BMW Group θα περιλαμβάνει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στο 90% περίπου των υφιστάμενων κατηγοριών του στην αγορά.

 

 

Μέχρι το 2025, το BMW Group θα αυξήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων πολύ πάνω από 50% κατά μέσο ετήσιο όρο – δέκα φορές παραπάνω από το 2020.

 

 

Συνολικά, η εταιρεία θα έχει παραδώσει περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2025.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...