Συνεργασία BMW με Designworks στην IONITY

Συνεργασία BMW με Designworks στην IONITY

Η Designworks αναλαμβάνει την αρχιτεκτονική των μερών του δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC) για ηλεκτρικά οχήματα μετά από ανάθεση της IONITY, κοινοπραξίας των BMW Group, Daimler, Ford και Volkswagen AG.

BMW Designworks and IONITY 2018 2

Το πρώτο Ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα έχει εγκατεστημένους 400 σταθμούς στα σημαντικότερα σημεία του Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου μέχρι το τέλος του 2020. Η IONITY είναι μία κοινοπραξία των BMW Group, Daimler, Ford και Volkswagen AG που προετοιμάζει την υποδομή της ηλεκτρικής μετακίνησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η IONITY ζήτησε από την Designworks να σχεδιάσει την αρχιτεκτονική των σταθμών φόρτισης, τους πυλώνες φόρτισης και την φιλοσοφία ψηφιακής εμπειρίας του χρήστη. Μεταξύ των άλλων, οι σχεδιαστές ανέλαβαν να δημιουργήσουν μία αναγνωρίσιμη, φιλική και προηγμένη οπτική ταυτότητα στην Ευρώπη, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία ηλεκτρικής φόρτισης.

Στόχος είναι η κατάργηση του άγχους της αυτονομίας και η αύξηση της δημοτικότητας της ηλεκτροκίνησης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

BMW Designworks and IONITY 2018 3

Designworks: Οπτική ταυτότητα για την ταχεία ηλεκτρική φόρτιση

Χρησιμοποιώντας την εταιρική ταυτότητα της IONITY και τις θεμελιώδεις αρχές της ηλεκτροκίνησης σαν σημείο εκκίνησης, η ομάδα σχεδίασης επινόησε μία ανεξάρτητη σχεδιαστική γλώσσα, που θα καθιερώσει τους σταθμούς ταχείας φόρτισης της IONITY.

Σύμφωνα με το πνεύμα της ηλεκτροκίνησης, η αρχιτεκτονική του σταθμού φόρτισης αποπνέει μία αίσθηση χώρου που είναι ανοιχτή, φωτεινή, καθαρή και φιλική προς τον χρήστη. Η ομάδα πίστευε ακράδαντα ότι η σχεδίαση έπρεπε να έχει φιλόξενο χαρακτήρα. Επομένως, η δημιουργική φιλοσοφία του σταθμού IONITY

Η αισθητική του σταθμού φόρτισης φαίνεται και στους πυλώνες φόρτισης: Αρμονική γεωμετρική σχεδίαση, όμορφη διαμόρφωση, μεγάλες περιοχές, συνοχή επιφανειών και ισορροπημένες αναλογίες συμβάλλουν στη συνολική ελκυστική εντύπωση και χαρίζουν στον πυλώνα φόρτισης μία φιλόξενη εμφάνιση. Τελείως αυθόρμητα, η σχεδίαση αποπνέει φιλικότητα προς τον χρήστη και δηλώνει ταχύτητα στη φόρτιση, που έχει αυξηθεί σημαντικά συγκριτικά με το τωρινό πρότυπο. Η άριστη ενσωμάτωση της οθόνης αφής ως διεπαφής, της βάσης και της φίσας φόρτισης συμβάλλουν σε αυτή την σχεδιαστική σαφήνεια, ενισχύοντας την αίσθηση μιας εμπειρίας απόλυτα φιλικής προς τον χρήστη.

Το βράδυ, οι πυλώνες φόρτισης θα φωτίζονται με έναν ελεύθερο φωτεινό δακτύλιο που θα εδράζεται πάνω από το σώμα του φορτιστή, χρησιμοποιώντας αλλαγές φωτισμού ή χρωμάτων για να δηλώνει την κατάσταση φόρτισης.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...