Συνεργασία SEAT και Telefónica

Συνεργασία SEAT και Telefónica

Συνεργασία SEAT και Telefónica

Συνεργασία SEAT και Telefónica

Συνεργασία SEAT και Telefónica

Συνεργασία SEAT και Telefónica, με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνουν πρόγραμμα κοινής δράσης για την εξέλιξη της κινητικότητας σε αστικές περιοχές.

 

Συνεργασία SEAT και Telefónica

Κοινή δράση για SEAT και Telefónica

Η συμφωνία αφορά επίσης στην δοκιμή νέων τεχνολογιών συμβατών με τα δίκτυα 5G. Μάλιστα πολλές εξ’ αυτών θα βρουν εφαρμογή στο αυτόνομο αυτοκίνητο. Ειδικότερα η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών εδράζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: Την κοινή χρήση πληροφοριών και γνώσεων, το σχεδιασμό βελτιστοποιημένων προσεγγίσεων και λύσεων κινητικότητας, καθώς και την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G στο συνδεδεμένο αυτοκίνητο.

 

Ειδικότερα η τελευταία αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη ενός ποιοτικού άλματος σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπηρεσίες μεταξύ αυτοκινήτου, επιβατών και υπηρεσιών και περιβάλλοντος. Οι νέες υπηρεσίες θα υποβληθούν σε δοκιμές. Μεταξύ άλλων και σε πραγματικές συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές όπου η Telefonica έχει ήδη αναπτύξει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω 5G δικτύου.

 

Ένας άλλος τομέας που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα «Βιομηχανία 4.0» στην διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου. Οι δύο εταιρείες, βασιζόμενες στην τεχνολογία Blockchain σκοπεύουν να βελτιώσουν την παρακολούθηση της διαδρομής των εξαρτημάτων στην αλυσίδα παραγωγής στο εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα InternetThnings θα στοχεύσουν στον εξορθολογισμό της διαχείρισης προμηθειών.

 

Το πλαίσιο της συνεργασίας

 

Η συμφωνία μεταξύ SEAT και Telefonica επεκτείνεται στην χρήση εργαλείων και κοινών μηχανισμών. Όλα αυτά διευκολύνουν τη συλλογή, τη διαχείριση και την ανάλυση δεδομένων. Αυτό φυσικά πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού των αρχών της ιδιωτικής ζωής, της εμπιστευτικότητας, της διαφάνειας και φυσικά της κείμενης νομοθεσίας. Στόχος είναι η συλλογή ενός πλούσιου υλικού από δεδομένα. Τα τελευταία θα εξασφαλίσουν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Στο θέμα της κινητικότητας οι δύο εταιρείες με όπλο το BigData θα στοχεύσουν στην εξέλιξη βελτιστοποιημένων λύσεων κινητικότητας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η έξυπνη διαχείριση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, η προσφορά προτάσεων παράκαμψης ζωνών με πυκνή κυκλοφορία και η διευκόλυνση της εύρεσης χώρου στάθμευσης στο αστικό πεδίο.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...