Τα υβριδικά Van ιδανικά για αστικά κέντρα

Τα υβριδικά Van ιδανικά για αστικά κέντρα

Τα υβριδικά Van ιδανικά για αστικά κέντρα

Τα υβριδικά Van ιδανικά για αστικά κέντρα

Τα υβριδικά Van ιδανικά για αστικά κέντρα

 

Τα υβριδικά Van ιδανικά για αστικά κέντρα, με τη νέα έρευνα της Ford να αποκαλύπτει ότι αυτά αποτελούν μία βιώσιμη λύση για πόλεις με χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης.

 

Ford Van for cities 1

Ford Van for cities 1

 

Τρεις μήνες μετά την καθιέρωση του πράσινου δακτυλίου (Ultra-Low Emissions Zone) στο Λονδίνο, τα αποτελέσματα μιας δοκιμής που πραγματοποιήθηκε επί ένα χρόνο στη βρετανική πρωτεύουσα δείχνουν ότι τα plug-in υβριδικά επαγγελματικά οχήματα συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις.

 

Στη δοκιμή – για  την οποία διατέθηκαν 4,7 εκατομμύρια λίρες από το Advanced Propulsion Centre –  συμμετείχαν είκοσι Ford Transit Custom Plug-In Hybrid van. Αυτά κάλυψαν 240.000 km σε διάστημα 12 μηνών.

 

Το ζητούμενο ήταν το κατά πόσον οι επιχειρήσεις μπορούν να διεκπεραιώσουν τις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τους. Αυτό, μεγιστοποιώντας παράλληλα τη χρήση της αμιγούς ηλεκτροκίνησης που – ως γνωστόν – παράγει μηδενικούς ρύπους.

 

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το 75% της χιλιομετρικής κάλυψης του στόλου στο Κεντρικό Λονδίνο και το 49% στην περιοχή του Μείζονος Λονδίνου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

 

Ford Van for cities 2

Ford Van for cities 2

 

Μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων

 

Τα αποτελέσματα της δοκιμής υπογραμμίζουν ότι ακόμα και χωρίς ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης, τα υβριδικά van μπορούν να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές  ρύπων στα κέντρα των πόλεων. Αυτό διότι αξιοποιούν την ευελιξία που προσφέρουν οι range extender βενζινοκινητήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν την απαραίτητη αυτονομία για την ολοκλήρωση μεγαλύτερων αποστάσεων.

 

Τα επαγγελματικά οχήματα στο Λονδίνο εκτελούν 280.000 διαδρομές κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εργάσιμης ημέρας. Διανύουν μάλιστα συνολικά 13 εκατομμύρια χιλιόμετρα – και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς.

 

Τα van αντιπροσωπεύουν το 75% της μέγιστης κυκλοφορίας οχημάτων οδικών μεταφορών. Μάλιστα υπάρχουν πάνω από 7.000 οχήματα την ώρα που κινούνται σε ώρες αιχμής μόνο στο Κεντρικό Λονδίνο.

 

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει στη ραγδαία άνοδο των online αγορών. Συνεπώς, οι αρχές των πόλεων σε όλη την Ευρώπη θεσπίζουν όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές στις εκπομπές ρύπων. Αυτό αυξάνει την πίεση στις επιχειρήσεις προκειμένου να βρουν πιο βιώσιμες και πρακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις των οχημάτων τους.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...