Το Mini Cooper SE εξερευνάει το Αμβούργο

Το Mini Cooper SE εξερευνάει το Αμβούργο

Το Mini Cooper SE εξερευνάει το Αμβούργο

Το Mini Cooper SE εξερευνάει το Αμβούργο
Το Mini Cooper SE εξερευνάει το Αμβούργο

 

Το Mini Cooper SE εξερευνάει το Αμβούργο, την πράσινη μητρόπολη της Ευρώπης και μία από τις πιο πρωτοποριακές πόλεις σε υποδομές σταθμών φόρτισης.

 

 

 

Mini Cooper SE- Hamburg

Mini Cooper SE- Hamburg

 

Όσοι προσεγγίζουν το Αμβούργο από το νότο κάνουν την πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κομμάτι της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή που περνά πάνω από την ατσάλινη γέφυρα Bridge of June 17 μήκους σχεδόν 500 m. Αυτή εκτείνει παράλληλα με την παλαιά γέφυρα Old Elbe Bridge, η οποία εγκαινιάστηκε από τον Κάιζερ Γουλιέλμο Β΄ το 1899. Από εκεί, το MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,0 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, 16,1 – 14,9 kWh/100 km σύμφωνα με το πρότυπο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 0 g/km) γλιστρά σχεδόν αθόρυβα προς την πόλη. Θα περάσετε από τη μεγάλη κεντρική αγορά του Αμβούργου από όπου καθημερινά συγκεντρώνονται όλα τα αποθέματα φρούτων και λαχανικών για τον εφοδιασμό των αγορών. Μεταξύ αυτών είναι το Isemarkt, μία στεγασμένη εγκατάσταση μήκους 600 m κάτω από οδογέφυρα του μετρό, που φιλοξενεί από τις πιο όμορφες εβδομαδιαίες αγορές της Γερμανίας.

 

 

Mini Cooper SE- Hamburg

Mini Cooper SE- Hamburg

 

Το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο

 

 

Ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο πολλών κτιρίων του Αμβούργου είναι τα κόκκινα τούβλα – είτε πρόκειται για μονοκατοικίες και βίλες στα προάστια του Elbe είτε για συγκροτήματα κατοικιών σε τυπικές γειτονιές της εργατικής τάξης. Άξιο προσοχής είναι το Chilehaus, ένα κτίριο γραφείων της δεκαετίας του 1920 όπου έχουν χρησιμοποιηθεί τέσσερα εκατομμύρια κόκκινα τούβλα, και το οποίο περιγράφεται ως “αρχιτεκτονικό θαύμα του κόσμου” και δεσπόζει στην είσοδο του κέντρου της πόλης. Από εκεί στρίβετε αριστερά προς το “Alte Speicherstadt”, το παγκοσμίως μεγαλύτερο ιστορικό συγκρότημα αποθηκών, χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα. Και εκεί κυρίαρχο αρχιτεκτονικό στοιχείο, όσο φτάνει το μάτι, είναι το κόκκινο τούβλο. Το οίκημα ανακηρύχθηκε διατηρητέο το 1991 και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

Το must του καλοκαιριού

 

 

Όσοι επισκέπτονται το Αμβούργο πρέπει να κάνουν την κλασική βόλτα στο λιμάνι το καλοκαίρι με ένα μικρό ποταμόπλοιο που περνά από τα κανάλια του Speicherstadt – το άρωμα φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, τσαγιού και μπαχαριών είναι μοναδικό και θα το θυμούνται για πάντα. Ασφαλώς, το Αμβούργο δεν αποτελείται μόνο από κτίρια με κόκκινα τούβλα, τα οποία αποτελούν μέρος της παράδοσης. Και η παράδοση είναι πολύ σημαντική για την περήφανη Χανσεατική πόλη. Πριν από κάποια χρόνια, η κοινή γνώμη διχάστηκε: το ερώτημα ήταν γυαλί ή τούβλο. Διάσημοι αρχιτέκτονες όπως ο Hadi Teherani είχαν σοκάρει τους υπέρμαχους της παράδοσης της με τα νέα γυάλινα κτίρια. Μοντέρνα ναι, αλλά με τούβλα παρακαλώ. Έτσι είναι τα πράγματα στο Αμβούργο, έτσι ήταν και, όπως φαίνεται, έτσι θα παραμείνουν για πολύ καιρό.

 

 

 

Mini Cooper SE - Hamburg

Mini Cooper SE – Hamburg

 

Το Mini Cooper SE που ταίριαξε απόλυτα

 

 

Τούβλα και γυαλί, παράδοση και μοντέρνο πνεύμα – είναι ένα μίγμα που κάνει ελκυστικό το Αμβούργο στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως γι’ αυτό το MINI Cooper SE ταιριάζει άριστα στο πολεοδομικό τοπίο της Χανσεατικής πόλης. Συνδυάζει τις κλασικές αναλογίες του πρώτου μοντέλου της πολυτελούς μικρής κατηγορίας με την πρωτοποριακή τεχνολογία του ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp. Για επιβάτες και αποσκευές προσφέρει ακριβώς τον ίδιο χώρο με το συμβατικό 3θυρο MINI. Και όλα αυτά χωρίς εκπομπές ρύπων. Στο Αμβούργο, οι οδηγοί ενός MINI Cooper SE έχουν επίσης στη διάθεσή τους ένα τεράστιο δίκτυο παροχής ενέργειας. Περίπου 1.100 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης είναι εγκατεστημένοι στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας σταθμός φόρτισης για κάθε 1.600 κατοίκους. Στο Βερολίνο αντίστοιχα, όπου συντάσσονται οι νόμοι προώθησης της ηλεκτροκίνησης, η αναλογία είναι 1 στους 3.600.

 

 

 

Το Cooper SE στο Αμβούργο

Το Cooper SE στο Αμβούργο

 

Η πόλη σύμμαχος της ηλεκτροκίνησης

 

 

Σύντομα, νέοι σταθμοί ταχείας φόρτισης DC θα υπάρχουν στη μητροπολιτική περιοχή του Αμβούργου πέρα από τους συνήθεις σταθμούς φόρτισης AC. Εκεί, το MINI Cooper SE θα μπορεί να φορτίζει τη μπαταρία υψηλής τάσης με ταχύτητα φόρτισης έως 50 kW. Τα 35 λεπτά είναι αρκετά για τη φόρτιση μιας πλήρως αποφορτισμένης μπαταρίας στο 80% της συνολικής της χωρητικότητας.

 

 

Αλλά ακόμα και σήμερα, μπορεί κάποιος να βρει μία δωρεάν ηλεκτρική παροχή στο κέντρο της πόλης. Το διάλειμμα για φόρτιση είναι μία ωραία ευκαιρία για περπάτημα στο κέντρο και στην εμπορική καρδιά του Αμβούργου. Σε μικρή απόσταση από το Δημαρχείο, το Εμπορικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για μία πόλη στην οποία το εμπόριο και το χρήμα ανέκαθεν διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο. Αν και το εμπόριο έχει διαμορφώσει τις τύχες αυτής της πόλης επί αιώνες, εν τούτοις η ελευθερία του ατόμου ήταν ακόμα πιο σημαντική. Απαλλαγμένη από βασιλείς, αυτοκρατορικούς καγκελάριους και εκκλησιαστικούς άρχοντες. Απαλλαγμένη από συγχωνεύσεις κρατών και πρωθυπουργούς…

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...