Το Mini Cooper SE στη Βόρεια θάλασσα

Το Mini Cooper SE στη Βόρεια θάλασσα

Το Mini Cooper SE στη Βόρεια θάλασσα

Το Mini Cooper SE στη Βόρεια θάλασσα

Το Mini Cooper SE στη Βόρεια θάλασσα

Το Mini Cooper SE στη Βόρεια θάλασσα, με το μοντέλο να ολοκληρώνει ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής, από το Αμβούργο μέχρι το Σιλτ, χωρίς στάση για επαναφόρτιση.

 

MINI Cooper SE at Sytl

MINI Cooper SE at Sytl

Με αυτονομία που κυμαίνεται από 235 μέχρι 270 km, το νέο Mini Cooper SE είναι ιδανικό για να αφήσει πίσω του την πόλη με προορισμό την ύπαιθρο. Μάλιστα αυτό προσφέροντας διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων. Με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 135 kW/184 hp, το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 150 km/h στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

 

Η ενέργεια που απαιτείται για κάτι τέτοιο προέρχεται από την μπαταρία υψηλής τάσης. Αυτή είναι σχεδιασμένη ειδικά για το μοντέλο και χάρη στην τελευταία τεχνολογία κυψελών αποδίδει συνολικά 32,6 κιλοβατώρες. Αποτελείται από 12 μονάδες διατεταγμένες σε σχήμα Τ στο πάτωμα του νέου MINI Cooper SE. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ξεκινά από 211 και φτάνει 731 λίτρα. Μάλιστα αυτό σημαίνει ότι είναι ίδια με του 3θυρου Mini με συμβατικό κινητήρα.

 

Το ταξίδι μέχρι το Σιλτ μπορεί να ξεκινήσει με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Οδηγώντας μία διαδρομή περίπου 200 χλμ. βγαίνεις από τα όρια της πόλης του Αμβούργου και κατευθύνεσαι προς το τουριστικό θέρετρο. Το τελευταίο βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά του χάρτη της Γερμανίας.

 

Όπως είναι φυσικό, το Σιλτ διαθέτει ενεργειακή επάρκεια. Υπάρχει ένα τοπίο αμμόλοφων με ατελείωτα χιλιόμετρα από αμμώδεις παραλίες που εκτείνονται από το Hörnum νότια μέχρι τη γλώσσα ξηράς Έλμποου μετά από το Λιστ στο βορρά. Επίσης, υπάρχει η πλευρά του νησιού που συνορεύει με τους υγροβιότοπους και τα λιβάδια με την οργιώδη βλάστηση, η μοντέρνα Χανσεατική πόλη Κάιτουμ και γραφικά λιμάνια όπως το Μούνκμαρς. 3,5 ώρες σύνδεσης σε έναν επιτοίχιο φορτιστή είναι αρκετές για μία πλήρη φόρτιση.

 

MINI Cooper SE at Sytl

MINI Cooper SE at Sytl

Επαναφόρτιση και οικονομική λειτουργία

Το νέο Mini Cooper SE επαναφορτίζεται στο 80% σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης ισχύος έως 50 kW, σε 35 λεπτά μόνο. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα λειτουργεί πολύ οικονομικά στο GREEN+ drive mode. Λίγο πριν τη λωρίδα στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου Dithmarscher Geest, μία θαυμάσια παρατεταμένη δεξιά στροφή σε μία μικρή ανηφόρα ενθαρρύνει για υψηλότερες ταχύτητες. Tο χαμηλό κέντρο βάρους του οχήματος σημαίνει ότι το Mini Cooper SE αγκαλιάζει το δρόμο για άριστο κράτημα. Στην κατηφόρα από τη γέφυρα μέχρι το κανάλι μεταξύ Β. Θάλασσας και Βαλτικής, οι μπαταρίες μπορούν να ανακτήσουν μέρος της ενέργειας που καταναλώθηκε.

 

Πηγή: Mini


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...