Το MINI John Cooper Works καθηλώνει

Το MINI John Cooper Works καθηλώνει

Το MINI John Cooper Works καθηλώνει

Το MINI John Cooper Works καθηλώνει
Το MINI John Cooper Works καθηλώνει

Το MINI John Cooper Works καθηλώνει χάρη στη σχεδίαση, τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, το νέο λειτουργικό σύστημα και τα ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού.

 

 

MINI John Cooper Works

MINI John Cooper Works

 

Οι μεγάλες ευθείες ξυπνούν το πάθος του για ταχύτητα, ενώ στις κλειστές στροφές επιβεβαιώνει το αδιάψευστο ταλέντο του. Με το MINI John Cooper Works (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 l/100 km κατά το πρότυπο WLTP, 7,1 – 6,9 l/100 km κατά το πρότυπο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 161 – 155 g/km κατά το πρότυπο WLTP, 163 – 158 g/km κατά το πρότυπο NEDC), κάθε χιλιόμετρο γίνεται μία εμπειρία. Αυτό μάλιστα όχι μόνο στην πίστα, αλλά και στο δρόμο. Μετά την τελευταία αναβάθμιση, η γοητεία του ανεβαίνει επίπεδο. Με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό, το MINI John Cooper Works είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Με νέο λειτουργικό σύστημα και ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού, προσφέρει βελτιστοποιημένες επιλογές για εξατομικευμένη, ακραία διασκεδαστική οδήγηση.

 

 

Detail 1

Detail 1

 

Απέριττη σχεδίαση



Ο χαρακτήρας του MINI John Cooper Works αποτυπώνεται στη νέα, αυθεντική και απέριττη σχεδιαστική γλώσσα της βρετανικής μάρκας. Στο εμπρός τμήμα, οι στρογγυλοί προβολείς LED και η εξαγωνική μάσκα με μία κόκκινη εγκάρσια μπάρα που τώρα εκτείνεται προς τα κάτω, είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν. Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα διασφαλίζουν βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας του κινητήρα και του συστήματος φρένων σε συνθήκες ακραίας σπορ οδήγησης. Τα ειδικά φινιστρίνια στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και την πίσω ποδιά, που τώρα περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό διαχύτη για βελτιστοποίηση της ροής του αέρα στο κάτω μέρους του αμαξώματος, έχουν επίσης επανασχεδιαστεί.

 

 

Detail 3

Detail 3

 

Κινητήριο σύστημα και επιδόσεις



Η εκφραστική εμφάνιση αντικατοπτρίζει το συναρπαστικό ταπεραμέντο του MINI John Cooper Works. Πηγή ισχύος είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo. Αυτός βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 kW/231 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm έχοντας κυβισμό 2.000 κ.εκ. Αφού δοθεί το σήμα εκκίνησης, το MINI John Cooper Works με στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h μέσα σε 6,3 δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, η επιτάχυνση 0 – 100 km/h επιτυγχάνεται σε 6,1 δεύτερα μόλις.

 

 

Detail 2

Detail 2

 

Κορυφαία οδηγική συμπεριφορά



Το ειδικό, σπορ σετάρισμα ανάρτησης του MINI John Cooper Works συνεισφέρει στην ευέλικτη συμπεριφορά. Εντυπωσιάζει μάλιστα όχι μόνο στα γρήγορα εσάκια της πίστας αλλά και εντός πόλης. H νέα προαιρετική έκδοση της Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης (Adaptive Suspension) εξοπλίζεται με αμορτισέρ τεχνολογίας Frequency-Selective Damper. Αυτό διασφαλίζει μία βελτιστοποιημένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Μία πρόσθετη βαλβίδα εξομαλύνει τις ακραίες τιμές πίεσης μέσα στον αποσβεστήρα όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από μικροανωμαλίες, δημιουργώντας μία αρμονική οδηγική εμπειρία. Η προσαρμογή της απόσβεσης πραγματοποιείται μέσα σε 50 – 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η άμεση επαφή με το δρόμο διατηρείται κατά τη διάρκεια της σπορ οδήγησης. Στο MINI John Cooper Works, το νέο σύστημα ανάρτησης Adaptive Suspension προσφέρει πάνω από 10% μεγαλύτερη απόσβεση σε σχέση με πριν.

 

 

Interior look

Interior look

 

Τι νέο έχει προστεθεί



Το MINI John Cooper Works περιλαμβάνει επίσης ένα νέας σχεδίασης κεντρικό όργανο με οθόνη αφής 8,8” σε σχεδίαση black panel (στάνταρ), καθώς και νέο λειτουργικό σύστημα με γραφικές ενδείξεις που καθιστούν ακόμα πιο διαισθητική την επιλογή και τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των προγραμμάτων του ηχοσυστήματος, των συστημάτων πλοήγησης και επικοινωνίας και των apps. Για πρώτη φορά, Live Widgets διατίθενται για το σκοπό αυτό, τα οποία επιλέγονται μέσω μιας κίνησης (swiping) στην οθόνη αφής.



Επίσης νέα στοιχεία είναι οι δύο διαφορετικοί συνδυασμοί ενδείξεων στο κεντρικό όργανο και στην προαιρετική οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στην κολόνα του τιμονιού. Σε «Lounge» mode, οι επιφάνειες της οθόνης έχουν μπλε και τιρκουάζ αποχρώσεις ξεκούραστες στο μάτι. Στο «Sport» mode το φόντο της οθόνης γίνεται κόκκινο και ανθρακί. Οι χρωματικοί συνδυασμοί των οθονών μπορούν να συνδεθούν με τα MINI Driving Modes που είναι στάνταρ στο MINI John Cooper Works. Αυτό σημαίνει ότι όταν ενεργοποιείται το SPORT driving mode, το χρώμα της οθόνης αλλάζει όπως και τα χαρακτηριστικά του γκαζιού και του συστήματος διεύθυνσης και, προαιρετικά, τα χαρακτηριστικά απόσβεσης και αλλαγών σχέσεων. Έτσι θα μπορείτε όχι μόνο να νιώθετε την υπέρτατη διασκεδαστική οδήγηση, αλλά και να την βλέπετε συγχρόνως.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...