Abarth Racing

Abarth Racing 1

Abarth Racing

Abarth Racing 1

Abarth Racing 1

 

Abarth Racing ονομάζεται το ειδικό τμήμα που ασχολείται με την εξέλιξη και κατασκευή των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Abarth.

 

Abarth Racing 2

Abarth Racing 2

 

Από τη στιγμή της ίδρυσής του, εδώ και 70 χρόνια δηλαδή, το τμήμα έχει επιμεληθεί διάφορα πετυχημένα αγωνιστικά. Αυτά είναι τα Abarth 124 Rally, 131 Rally και Grande Punto S2000.

 

Αυτή την εποχή, τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν, είναι τα Abarth 124 rally, 500 R3T και 695 Assetto Corse. Μάλιστα το πρώτοαναδείχθηκε πέρυσι παγκόσμιος πρωταθλητής στο FIA R-GT.

 

Abarth Racing 3

Abarth Racing 3

 

Όλα τα πετυχημένα μοντέλα βασίζονται σε αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής και ένα παράδειγμα έρχεται από το Abarth 695 Assetto Corse, το οποίο βασίζεται στο Abarth 595. Ο 1,4 λίτρων κινητήρας, αποδίδει 205 ίππους και 320Nm ροπής, ενώ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων και οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα πέδησης, του προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται για να πετύχει.

 

Από εκεί και πέρα, η εμπειρία από τους αγώνες περνά και στα αυτοκίνητα παραγωγής, καθώς το Abarth 595, στις εκδόσεις Pista και Competizione, εφοδιάζεται με σύστημα εξαγωγής Record Monza, που πέραν του όμορφου ήχου που παράγει, ξεχωρίζει για την απόδοσή του.

 

Πηγή: Abarth


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...