Audi Α8 Coupe

Audi Α8 Coupe

Audi Α8 Coupe

Audi Α8 Coupe

Audi Α8 Coupe, με τη γερμανική εταιρεία να αναμένεται να προχωρήσει στην παραγωγή του συγκεκριμένου, το οποίο θα βασίζεται στο Prologue Concept του 2014.

 

Audi prologue

Audi prologue

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του εξωτερικού, ο διευθυντής σχεδιασμού της Audi, Μαρκ Λίχτε, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να προχωρήσει στην παραγωγή ενός πολυτελούς coupe. Αυτό ώστε να ανταγωνιστεί την επερχόμενη Σειρά 8 της BMW. Ωστόσο, δεν πιστεύει πως οι απαιτήσεις της αγοράς είναι επί του παρόντος ισχυρές για να δικαιολογούν ένα τέτοιο μοντέλο.

 

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία της Audi από αυτή την κατηγορία, ο Λίχτε είπε. «Λατρεύω το σχήμα ενός coupe δύο θυρών. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι οι όγκοι πωλήσεων είναι πολύ χαμηλότεροι από ό,τι στις τετράθυρες εκδόσεις. Στο μέλλον, ποιος ξέρει; Έχουμε πολλές ιδέες προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Η νέα φιλοσοφία σχεδιασμού της Audi

 

Ο τομέας των πολυτελών coupe έχει αναβιώσει με την επικείμενη Σειρά 8. Η συγκεκριμένη θα αντιταχθεί με τη Mercedes-Benz S-Class Coupe, όπως επίσης με το νέο Polestar 1. Το τελευταίο θα είναι μάλιστα το πρώτο μοντέλο της Volvo σε αυτή την κατηγορία.

 

Η Audi έχει μετατοπίσει την προσοχή της από τα δίθυρα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το πρωτότυπο Prologue, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2014, έδειξε για το πώς μπορεί να είναι ένα coupe από τo Ίνγκολσταντ.

 

Το Prologue ήταν φανερά ένα αυτοκίνητο για να αναθεωρήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Audi. Θα μπορούσε όμως και να αποτελέσει την έμπνευση για τη ναυαρχίδα των δύο θυρών, A9.

 

Το πρωτότυπο Prologue θεωρήθηκε ως το πιθανό «αδελφό» αυτοκίνητο του τρέχοντος Α8. Το τελευταίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Στα 5100mm μήκος, 1950mm πλάτος και 1390mm ύψος, το αυτοκίνητο είναι 35mm μικρότερο σε μήκος, 1mm πιο στενό και 70mm πιο χαμηλό από το Α8.

 

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό πολυτελών coupe από τους ανταγωνιστές, ένα δίθυρο μοντέλο σχεδιασμένο από τον Λίχτε είναι απίθανο να φτάσει πριν το 2019. Αυτό καθώς το τρέχον πρόγραμμα της Audi περιλαμβάνει τέσσερις άμεσες νέες αφίξεις.

 

Όταν ρωτήθηκε πότε θα μπορούσε να παρουσιαστεί ένα coupe, ο Λίχτε είπε. «Πρώτα πρέπει να λανσάρουμε το Α6, μετά έχουμε το Q8 του χρόνου, το Α1 και το Q3. Δεν θα κάνουμε τίποτα πριν από αυτό. Βήμα προς βήμα».


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...