Audi RS 5 Sportback

Audi RS 5 Sportback

Audi RS 5 Sportback

Audi RS 5 Sportback

Audi RS 5 Sportback

 

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το νέο Audi RS 5 Sportback το οποίο ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων από το μακρύτερο μεταξόνιο.

 

RS 5 Sportback

RS 5 Sportback

 

Επιπλέον διακρίνεται για τις μικρότερες αποστάσεις των τροχών από το εμπρός και πίσω μέρος του οχήματος, αλλά και το μακρύ καπό με τις έντονες ακμές. Επίσης, οι κυματοειδείς γραμμές στους «ώμους» και οι «φουσκωμένοι» θόλοι quattro, διευρυμένοι κατά 15mm, δίνουν έμφαση στη δυναμική του.

 

Στο μπροστινό μέρος, ξεχωρίζει η μονοκόμματη μάσκα, οι μεγάλοι αεραγωγοί, αλλά και το λογότυπο, το οποίο είναι αλουμίνιο ματ. Πίσω, ο διαχύτης RS, οι εξατμίσεις με οβάλ τελειώματα και το σπόιλερ, τονίζουν το όχημα ακόμα περισσότερο. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών, ενώ προαιρετικοί αυτοί των 20.

 

Audi RS 5 Sportback: κινητήρας

 

Το μοτέρ που το κινεί, είναι V6 twin-turbo 2,9 λίτρων TFSI, απόδοσης 444 ίππων. Η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη σε ένα μεγάλο εύρος στροφών (1.900-5.000 σ.α.λ.). Τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,9δλ, η δε τελική ταχύτητα ανέρχεται προαιρετικά στα 280 χ.α.ω.. Η πίεση των turbo δουλεύει στο 1.5 bar. Όπως συμβαίνει σε όλους τους κινητήρες V6 και V8 της Audi, οι υπερσυμπιεστές είναι τοποθετημένοι σε γωνία 90 μοιρών και οι κυλινδροκεφαλές έχουν μέσα το σύστημα εξαγωγής και εξωτερικά, αυτό της εισαγωγής.

 

Η κίνηση φτάνει σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός κεντρικού διαφορικού και ενός κιβωτίου οκτώ σχέσεων tiptronic. Η κίνηση διανέμεται ασύμμετρα σε αναλογία 40:60 στους άξονες. Μάλιστα, όταν εμφανίζεται ολίσθηση σε έναν από αυτούς, το ποσοστό μπορεί να αλλάξει, φτάνοντας από το 85% εμπρός έως και το 70% πίσω.

 

Με τη στάνταρ ανάρτηση RS, το αυτοκίνητο είναι κατά 7mm πιο χαμηλό από το S5 Sportback. Εναλλακτικά η Audi προσφέρει το παραπάνω σύστημα απόσβεσης με το Dynamic Ride Control-DRC, με κεραμικά φρένα και πλήρως εναρμονισμένο σύστημα διεύθυνσης RS.

 

RS 5 Sportback cockpit

RS 5 Sportback cockpit

 

Audi RS 5 Sportback: εσωτερικό

 

Στο μαύρο εσωτερικό του, μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα και με τον χώρο φόρτωσης στο πλάτος να είναι ακριβώς ένα μέτρο, λόγω του τετραγωνισμένου σχεδιασμού του, τα 480 λίτρα θεωρούνται αρκετά. Αν, μάλιστα αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα (που διαιρούνται σε αναλογία 40:20:40), τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.300.

 

Το βάρους 1.840 κιλών αυτοκίνητο, υπογραμμίζει τον χαρακτήρα του με τα σπορ καθίσματα με προαιρετικό σχεδιασμό κυψελών σε δέρμα nappa, αλλά και το δερμάτινο τιμόνι με το σήμα RS. Το εν λόγω λογότυπο, εμφανίζεται επίσης στα πατάκια και στον επιλογέα ταχυτήτων, ο οποίος με τη σειρά του, έχει κόκκινες ραφές, όπως το τιμόνι.

 

Το μοντέλο αφορά την αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά και θα διατεθεί προς πώληση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Πηγή: Audi


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...