BMW και PG&E επιμένουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

BMW και PG&E

BMW και PG&E επιμένουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

BMW και PG&E

BMW και PG&E

Στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα, BMW και PG&E, υποστήριξαν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

BMW και PG&E

BMW και PG&E

Τα αποτελέσματα του ChargeForward, παρουσίασαν στην παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα, BMW και PG&E. Με αυτό, οι χρήστες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων μπορούν να αξιοποιούν τις μπαταρίες υψηλής τάσης σαν ένα ενεργειακό απόθεμα που δημιουργείται από ανανεώσιμες πηγές.

Το ChargeForward έχει στόχο τη μηδενική εκπομπή ρύπων της ηλεκτροκίνησης. Αυτό σε συνδυασμό με τη φιλική προς το περιβάλλον παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρόγραμμα έχει τεθεί σε ισχύ από το 2015 και έως τώρα, 350 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων BMW και Mini συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή.

BMW και PG&E: Φόρτιση με ελεγχόμενο κόστος

Όταν το project ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, περίπου 100 οδηγοί BMWi3 κατέβασαν την εφαρμογή. Αυτό τους έδινε το δικαίωμα να φορτίζουν το όχημά τους, αλλά η φόρτιση να διακόπτεται όταν υπήρχε μεγάλη ζήτηση και μετά, να συνεχίζεται ξανά. Έτσι, οι χρήστες επωφελούνταν αρκετές φορές όταν η ηλεκτρική ενέργεια προσφερόταν με μικρότερο κόστος.

Από το 2017, φάνηκε πως μπορεί να αυξηθεί η αναλογία «πράσινης» ενέργειας που προσφέρεται για την ηλεκτροκίνηση.

Οι 350 οδηγοί των BMW i, παροτρύνθηκαν να φορτίσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι έγινε μια κατάταξη του πότε η ηλιακή ενέργεια ήταν διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες. Ως εκ τούτου, φάνηκε πως το 56% της ενέργειας, ήταν από ανανεώσιμες πηγές.

Με τη στήριξη του προγράμματος και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, η BMW και η PG&E δείχνουν πως στο μέλλον, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, μπορούν να αντλούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι, θα την τροφοδοτούν ξανά στο ηλεκτρικό δίκτυο, σταθεροποιώντας την παροχή. Για παράδειγμα, μπορούν να αποθηκεύουν ηλιακή ή αιολική ενέργεια και από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα, να την επιστρέφουν το βράδυ στο δίκτυο, όταν η ζήτηση είναι αυξημένη.

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...