BMW X5 2018

BMW X5 2018 front

BMW X5 2018

BMW X5 2018 front

BMW X5 2018 front

H νέα BMW X5 2018 θα διατίθεται στο κοινό από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Θα εφοδιάζεται δε με ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα ο γερμανικός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων.

BMW X5 2018 back

BMW X5 2018 back

 Με πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, νέα επίπεδα ασφάλειας, λειτουργίες και τεχνολογίες, έρχεται στα τέλη του χρόνου η BMW X5 2018. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο Σπάρτανμπουργκ των ΗΠΑ.

BMW X5 2018 side

BMW X5 2018 side

BMW X5 2018: επιβλητικό εξωτερικό

Με πιο μακρύ μεταξόνιο κατά 42mm σε σχέση με τον προκάτοχό της, αύξηση του συνολικού μήκους κατά 36mm, επιπλέον 66mm πλάτος και 19mm αύξηση στο ύψος, η BMW X5 2018 διαθέτει μια πιο επιβλητική εμφάνιση. Διατηρεί τα διακριτικά ενός SAV, αλλά και τη σχεδιαστική του γλώσσα, καθώς οι ακριβείς γραμμές τονίζουν την αίσθησή του.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι φυσικά η γρίλια σε σχήμα «νεφρού», με το περίβλημα να αποτελείται από ένα μέρος. Η νέα BMW X5 2018 έρχεται με στάνταρ προβολείς LED, ενώ το BMW Laserlight με προσαρμοζόμενους προβολείς LED διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Διακριτικά χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού των εκδόσεων xLine και M Sport, χαρακτηρίζουν τη νέα Χ5. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της BMW, διατίθενται προαιρετικά τροχοί 22 ιντσών. Επίσης, η Χ5 είναι διαθέσιμη με διάφορα χαρακτηριστικά από το BMW Individual.

BMW X5 2018 interior

BMW X5 2018 interior

BMW X5 2018: μεγάλο εσωτερικό

Η δομή του πίνακα οργάνων και η κεντρική κονσόλα ακτινοβολούν την αίσθηση του χώρου. Η ανυψωμένη θέση στο κάθισμα, ο νέος σχεδιασμός του πίνακα οργάνων και η οθόνη ελέγχου, βελτιστοποιούν τη δυνατότητα του οδηγού να έχει τον έλεγχο του οχήματος. Τα επιλεγμένα υλικά στο εσωτερικό περιλαμβάνουν τη νέα παραλλαγή Vernasca για τη στάνταρ δερμάτινη ταπετσαρία.

Η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40:20:40, αυξάνει τη χωρητικότητα από τα 645 στα 1.860 λίτρα. Παράλληλα, μια τρίτη σειρά δύο καθισμάτων, η οποία θα είναι προαιρετικά διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο, μπορεί να αποτελέσει μια διαφορετική επιλογή. Η BMW X5 διαθέτει επίσης πορτ μπαγκάζ δύο τμημάτων για ευκολότερη φόρτωση. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το Comfort Access, όπου και τα δύο (τμήματα) μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν αυτόματα.

BMW X5 2018: νέος V8 κινητήρας, 6κύλινδροι και έκδοση M Performance

Από τη στιγμή της παρουσίασής της, η νέα BMW X5 θα είναι διαθέσιμη με έναν V8 κινητήρα (δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη) και τρεις 6κύλινδρους σε σειρά. Όλοι θα συνδυάζονται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic και όλοι θα πληρούν τα πρότυπα EU6d-TEMP. Ο twin turbo 6κύλινδρος βενζίνης θα αποδίδει στην X5 xDrive50i, 340 ίππους με ροπή 450Nm, ενώ οι diesel, θα έχουν ισχύ στην X5 M50d 400 ίππους, 760Nm ροπή (τέσσερα turbo) και 265 ίππους, 620 Nm ροπή στην X5 xDrive30d (twin turbo).

BMW X5 2018: βελτιστοποίηση στις εκτός δρόμου διαδρομές

Προκειμένου να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του ως SAV, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Dynamic Damper Control, την προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional και το Integral Active Steering (για πρώτη φορά στην οικογένεια Χ). Η αερανάρτηση δύο αξόνων επιτρέπει την αυξομείωση κατά 80mm του ύψους του οχήματος, με το πάτημα ενός κουμπιού ή με το BMW Display Key. Επιπροσθέτως, με το καινούργιο πακέτο Off-Road, ένα ξεχωριστό μπουτόν δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ένα από τα τέσσερα προφίλ οδήγησης.

BMW X5 2018 back details

BMW X5 2018 back details

BMW X5 2018: η αυτόνομη οδήγηση, ακόμα πιο κοντά

Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με όλα τα συστήματα ασφαλείας. Αυτά μεταξύ άλλων είναι τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, έλεγχος κατεύθυνσης και λωρίδας, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Lane Change Assistant, Lane Keeping Assistant με πλευρική προστασία, Crossing traffic warning, Priority warning και Wrong-way warning. Το Parking Assistant αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την επιτάχυνση και την πέδηση, όπως επίσης και τη διεύθυνση. Ακόμα μια προσθήκη, είναι το Emergency Stop Assistant, που σταματά το αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης.

BMW X5 2018: στάνταρ το νέο BMW Live Cockpit Professional

Το νέο BMW Operating System 7.0 κάνει το ντεμπούτο του στην εν λόγω γενιά της Χ5. Δίνει τις κατάλληλες πληροφορίες στον οδηγό την κατάλληλη στιγμή και τον βοηθά να μην αποσπάται η προσοχή του. Το σύστημα περιλαμβάνει οθόνη αφής και πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών το καθένα. Το Multimodal από εκεί και πέρα, επιτρέπει στον χειριστή να χρησιμοποιήσει τους διακόπτες του τιμονιού, το iDrive Controller, την οθόνη αφής και τις φωνητικές εντολές, όπως εκείνος επιθυμεί. Το Head-Up Display με διαστάσεις 7×3,5 ίντσες προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια, νέο περιεχόμενο και βελτιστοποιημένα γραφικά.

Τέλος, η Χ5 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της φίρμας, που μπορεί να κλειδωθεί/ξεκλειδωθεί με το Digital Key μέσω smartphone.

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...