FCA Heritage HUB

FCA Heritage HUB

FCA Heritage HUB

FCA Heritage HUB
FCA Heritage HUB

Το FCA Heritage HUB είναι ο «ναός» της Fiat Chrysler Automobiles, η εγκατάσταση που δημιουργήθηκε το 1960 και κρύβει μέσα της ένα μοναδικό πλούτο.

 

FCA Heritage HUB

FCA Heritage HUB

Τo κτήριο 81 στο βιομηχανικό συγκρότημα Mirafiori της Fiat στο Τορίνο, εξωτερικά δεν διαθέτει εντυπωσιακά στοιχεία, έντονους φωτισμούς, ή μεγάλες σημάνσεις που να κάνουν αισθητή την παρουσία του. Για τον ανυποψίαστο περαστικό είναι αδύνατο να καταλάβει τον πλούτο που κρύβει μέσα της αυτή η εγκατάσταση. Μια εγκατάσταση η οποία δημιουργήθηκε για να στεγάσει τη γραμμή παραγωγής συστημάτων μετάδοσης τα οποία προορίζονταν για μοντέλα που κατασκευάζονταν στο Τορίνο, όπως τα θρυλικά Fiat 127, Panda και Uno.

 

Το 2019, τα 15.000τ.μ. του κτηρίου 81 ανακαινίστηκαν ώστε να φιλοξενήσουν το FCA Heritage HUB. Πρόκειται για έναν «ναό» της αυτοκίνησης που φιλοξενεί περισσότερα από 250 αυτοκίνητα των Fiat, Abarth, Alfa Romeo και Lancia. Μάλιστα, ορισμένα εκ των οποίων μέχρι σήμερα δεν είχαν εμφανιστεί στο ευρύ κοινό. Μαζί με το Museo Storico Alfa Romeo στο Αρέζε, αποτελούν τα δύο σημεία όπου διατηρείται ζωντανό όσο ποτέ το πνεύμα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

Αυτοκίνητα θρύλοι

Αυτοκίνητα θρύλοι

Αυτοκίνητα θρύλοι

 

Κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο αποτελούν βεβαίως τα αυτοκίνητα. Μάλιστα ορισμένα εξ’ αυτών έγιναν θρύλοι, όπως τα Fiat 500, Abarth 2400 Coupe και βέβαια οι Lancia Stratos και Delta Integrale. Ανάμεσα τους υπάρχουν και πολλά μοναδικά κομμάτια, τα οποία μέχρι σήμερα ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δει. Αγωνιστικά πειραματικά μοντέλα, αλλά και πρωτότυπα που προέβλεπαν το μέλλον, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι.

 

 

FCA HUB

FCA HUB

Τα δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν

 

Σε επίπεδο αρχιτεκτονικής και συνολικότερης αισθητικής δύο είναι τα σημεία που ξεχωρίζουν το FCA Heritage HUB.  Το πρώτο είναι η απλότητα του χώρου, όπου απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το αυτοκίνητο. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι τοποθετημένα στο έδαφος και όχι σε ράμπες ή άλλες κατασκευές.

 

Και τα δύο αυτά στοιχεία οφείλονται στον επικεφαλής της FCA Heritage, τον σχεδιαστή Roberto Giolito. Πρόκειται για έναν άνθρωπο του οποίου το έργο μίλα πολύ περισσότερο από τον ίδιο, όπως άλλωστε και το Heritage HUB. Σκοπός ήταν το κοινό να έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο στη φυσική του αναλογία. Όπως θα το έβλεπε στο δρόμο και όχι μέσα σε βιτρίνες, ράμπες ή αναρτημένο σε ύψος από την οροφή του κτηρίου. Οι επισκέπτες του FCA Heritage HUB θα έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν» τα αυτοκίνητα στην οπτική που τα φαντάστηκαν οι σχεδιαστές τους, ως προϊόντα που ταξιδεύουν τον άνθρωπο.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...