Fiat Panda CNG, ένα φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο

Fiat Panda CNG

Fiat Panda CNG, ένα φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο

Fiat Panda CNG

Fiat Panda CNG

Το φυσικό αέριο αποτελεί το φιλικότερο προς το περιβάλλον καύσιμο και εκπέμπει σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό ρύπων σε σχέση με τη βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο. Η Fiat έχει διαθέσει παραπάνω από 750.000 οχήματα φυσικού αερίου, με το δημοφιλέστερο να είναι το Panda CNG.

Fiat Panda CNG (2)

Fiat Panda CNG (2)

Το Fiat Panda CNG ξεχωρίζει για την οικονομία και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον, η οποία μπορεί να συγκριθεί με αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Εκπέμπει λιγότερο CO2 κατά 25%. Επίσης, εξαιρετικά χαμηλότερες είναι και οι εκπομπές NOx και CO. Τέλος, μηδενικές είναι και οι εκπομπές σωματιδίων, καθώς το φυσικό αέριο δεν περιέχει στη σύνθεσή του θείο.

Ο εξαιρετικός χαρακτήρας του Panda CNG, που εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Twinair απόδοσης 80 ίππων, αποδείχτηκε και στις δοκιμές του γερμανικού οργανισμού ADAC. Σε αυτές, ήταν το μοναδικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, που απέσπασε πέντε αστέρια. Τα υπόλοιπα έξι αυτοκίνητα που πέτυχαν τη μέγιστη βαθμολογία, ήταν όλα αμιγώς ηλεκτρικά. Επιπλέον, ήταν αρκετά ακριβότερα από το Panda, ενώ η αυτονομία τους κυμαινόταν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Fiat Panda CNG (3)

Fiat Panda CNG (3)

Το Panda CNG είναι ένα όχημα φιλικό προς το περιβάλλον, αντιστοίχως με ένα ηλεκτρικό. Παράλληλα, διατηρεί τον πρακτικό και προσιτό του χαρακτήρα. Διαθέτει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων, χάρη στις δεξαμενές φυσικού αερίου 12 κιλών και το ρεζερβουάρ 35 λίτρων. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει οικονομία της τάξης των τριών ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι τιμές στη χώρα μας αρχίζουν από τα 11.990 ευρώ και το μοντέλο καλύπτεται με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και πέντε χρόνια οδική βοήθεια.

Πηγή: Fiat


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...