Η Ford κάνει χρήση γραφενίου

Η Ford κάνει χρήση γραφενίου

Ford graphene test

Η Ford ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει ένα νέο, ανθεκτικό υλικό, το γραφένιο, κάτω από τα καπό των οχημάτων της.

Use of graphene

Η Ford ανακοίνωσε τη χρήση γραφενίου κάτω από τα καπό των οχημάτων της. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και πρόκειται για νέο, ανθεκτικό υλικό, διδιάστατου νανοϋλικού.

Μάλιστα, το γραφένιο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών μέσω εφαρμογών, όπως είναι οι βαφές και οι μπαταρίες.

Είναι 200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι και από τα πιο επαγωγικά υλικά σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση, είναι λεπτό και εύκαμπτο. Σε συνεργασία με τις Eagle Industries και XG Sciences, η εταιρεία το χρησιμοποιεί σε μικρές ποσότητες στα καλύμματα των μπεκ, των αντλιών και στα πρόσθια καλύμματα του κινητήρα.

Με την ανάμιξή του με αφρώδη συστατικά, έχει παρατηρηθεί μείωση θορύβου κατά 17%, βελτίωση των μηχανικών ιδιοτήτων κατά 20% και θερμικής αντοχής κατά 30%.

Το γραφένιο αναμένεται να εισέλθει στην παραγωγή έως το τέλος της χρονιάς και θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα εξαρτήματα των Ford F-150 και Mustang αρχικά, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...