Golf GTI TCR, ανακοινώθηκε η έκδοση παραγωγής του

Golf GTI TCR, ανακοινώθηκε η έκδοση παραγωγής του

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

Η Volkswagen παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Golf GTI TCR, που μετέχει στο ομώνυμο πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου.

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

Την έκδοση παραγωγής του Golf GTI TCR ανακοίνωσε ο Γερμανός κατασκευαστής, με το αυτοκίνητο να αρχίζει να παράγεται στα τέλη του 2018. Ο σχεδιασμός, η ισχύς και η απόδοσή του, ακολουθούν το αγωνιστικό που μετέχει στο ομώνυμο πρωτάθλημα (TCR). Η δύναμη του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα είναι 290 ίπποι. Η ροπή 370Nm, διαθέσιμη από τις 1.600 σ.α.λ. και συνεργάζεται με το γνωστό 7τάχυτο κιβώτιο DSG, με μπλοκέ διαφορικό. Η τελική του ανακόπτεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω. Ωστόσο, με την «αφαίρεση» του περιοριστή, αυξάνεται στα 264, κάνοντάς το, το πιο γρήγορο Golf GTI.

Το αυτοκίνητο θα «αναχωρήσει» από το εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ με 18 ιντσών Belvedere, σφυρήλατους τροχούς, ενώ προαιρετικοί είναι αυτοί των 19. Προκειμένου να σταματήσει, η εταιρεία ισχυρίζεται πως το σύστημα πέδησης θα είναι εφάμιλλο με εκείνο του αγωνιστικού TCR.

Οι πιο petrolheads μπορούν να το παραγγείλουν με ένα πακέτο, που θα το ωθήσει ακόμα πιο πολύ προς την πίστα. Πέραν της «αφαίρεσης» του περιοριστή και τη δυνατότητα τοποθέτησης των τροχών των 19 ιντσών, περιλαμβάνεται ο προσαρμοστικός έλεγχος πλαισίου (DCC), καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλάζουν προφίλ τα αμορτισέρ.

Golf GTI TCR: εξωτερικά και εσωτερικά

Εξωτερικά, υπάρχει ο νέος σχεδιαστικά προφυλακτήρας με τον διαμορφωτή ροής αέρα εμπρός, τα γραφικά στα πλευρά και ο διαχύτης με τις αντικριστές απολήξεις της εξάτμισης πίσω. Όταν ανοίγουν οι πόρτες, το λογότυπο TCR προβάλλεται στην άσφαλτο. Από την πλευρά του, το διακοσμητικό από ανοξείδωτο ατσάλι είναι με κόκκινο μεταλλικό στοιχείο.

Εντός, τα πολυτελή καθίσματα περιλαμβάνουν στο τελείωμά τους ύφασμα από μικροΐνες, όπως το εσωτερικό των θυρών και ο λεβιές. Το σπορ εσωτερικό πλαισιώνεται από το κόκκινο χρώμα που υπάρχει κατά μήκος των καθισμάτων, στις ραφές το τιμονιού, αλλά και στο πάνω μέρος του.

Πηγή: Volkswagen


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...