Jeep Grand Cherokee Trackhawk, ρεκόρ ταχύτητας στη λίμνη Βαϊκάλη

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk, ρεκόρ ταχύτητας στη λίμνη Βαϊκάλη

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

 

Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία του στο πάγο της λίμνης Βαϊκάλης και αναγνωρίστηκε από τη FIA.

 

Grand Cherokee Trackhawk

Grand Cherokee Trackhawk

 

Στον πάγο της λίμνης Βαϊκάλης παρευρέθηκε το SUV της Jeep, Grand Cherokee Trackhawk. Εφοδιαζόμενο με τον 6,2 λίτρων V8 κινητήρα, ισχύος 710 ίππων, μπόρεσε να αναπτύξει ανώτατη μέση ταχύτητα της τάξης των 257 χ.α.ω. σε απόσταση ενός χιλιομέτρου με ρολαριστή εκκίνηση και από στατική, πάνω από 100 (μέση ωριαία). Αυτή η επίδοση, είναι η καλύτερη στην κατηγορία SUV. Η ανώτατη ταχύτητα που ανέπτυξε, ανήλθε στα 280. Το αυτοκίνητο έχει επιτάχυνση 3,7δλ. για τα πρώτα 100 χ.α.ω.. Η ανώτατη ταχύτητά του φτάνει στα 290.

 

Λόγω του γεγονότος πως το πρωί εμφανίστηκε ένα ελαφρύ στρώμα νερού πάνω από τον πάγο, κάτι το οποίο μειώνει την πρόσφυση, το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε όμορφα τόσο και σε συνθήκες πέδησης, χάρη του συστήματος της Brembo.

 

Επίσης, η πρόσφυση ενισχύθηκε από το σύστημα 4κίνησης Quadra-Trac, από το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και από το σύστημα Selec-Track, το οποίο περιλαμβάνει πέντε προγράμματα οδήγησης, όπως είναι τα Auto, Sport, Track, Snow και Tow.

 

Jeep Grand Cherokee Trackhawk (2)

Jeep Grand Cherokee Trackhawk (2)

 

Πριν το εγχείρημα, αφαιρέθηκαν όλα τα περιττά αντικείμενα από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, η δεξαμενή καυσίμου περιείχε την επαρκή ποσότητα για την πραγματοποίηση της απόστασης.

 

Αξίζει να τονιστεί πως και στις δύο περιπτώσεις, οι οδηγοί πραγματοποίησαν δύο περάσματα αντίθετης κατεύθυνσης. Η συνολική απόσταση που κάλυψε το αυτοκίνητο, ήταν 12 χιλιόμετρα.

 

Τα περάσματα έγιναν υπό την εποπτεία της FIA, ενώ η επίδοση καταγράφηκε στο επίσημο βιβλίο ρεκόρ της Ρωσίας.

 

Πηγή: Jeep

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...