Movin’On 2020

Movin'On 2020

Movin’On 2020

Movin'On 2020
Movin’On 2020

Ο τελικός του Startup Challenge ήταν η κορύφωση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Movin’On 2020 της Michelin για τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

Movin'On 2020

Movin’On 2020

 

Φέτος, το Movin’On πραγματοποιήθηκε με τη μορφή μιας διαδραστικής ψηφιακής εκδήλωσης, που ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποσχέσεις της.



Οι δέκα φιναλίστ παρουσίασαν τις ιδέες του σε μια κριτική επιτροπή από εξέχοντες προσωπικότητες. Οι νικητές ήταν πέντε, ένας σε κάθε κατηγορία για τη βιώσιμη κινητικότητα.



Για πρώτη φορά, το MovinOn ενεργεί και υποστηρίζει τις startups, προκειμένου να συμβάλει στην εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα.



Με 326 συμμετοχές από 61 χώρες



Στο Startup Challenge συμμετείχαν 326 startups από 61 χώρες. Οι 10 πιο καινοτόμες start-ups πέρασαν στην τελική φάση, όπου παρουσίασαν λύσεις για την ενίσχυση της αναμενόμενης μετάβασης προς μια πιο βιώσιμη κινητικότητα. Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τα έργα τους, σε ζωντανή σύνδεση, στην κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν 22 άνθρωποι του χώρου με βαθιά εξειδίκευση, στις πέντε κατηγορίες του MovinOn.



Η κριτική επιτροπή και το κοινό ανάδειξαν τις πέντε καλύτερες startups, μία ανά κατηγορία, με βάσει τα εξής κριτήρια: τη δημιουργικότητα μέσα από τα βίντεό τους, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητα των ομιλητών, την πρωτοτυπία της προτεινόμενης τεχνολογίας, την ικανότητά τους να πείσουν τους επενδυτές με βάση την επίδειξη της ανθεκτικότητας του επιχειρηματικού τους μοντέλου, τον αντίκτυπο στη βιώσιμη κινητικότητα και την επεκτασιμότητα της λύσης. Με λίγα λόγια, την ικανότητά τους να μετακινούνται από τη «από το όραμα στη δράση».



Οι Πέντε ταλαντούχοι νικητές



Οι πέντε startups που βραβεύτηκαν κατάφεραν να προτείνουν καινοτόμες λύσεις σε καθεμία από τις κατηγορίες. Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν οι εξής:



  • Καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: GBatteries | Advanced Charging, μια startup με έδρα την Οτάβα του Καναδά, η οποία αναπτύσσει μια τεχνολογία που εστιάζει στην εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου.



  • Βελτίωση της multimodal κινητικότητας: ONO, μια startup με έδρα το Βερολίνο που προσφέρει καθαρές και βιώσιμες λύσεις μεταφορών για αστικές περιοχές.



  • Εξασφάλιση ασφαλούς και προσβάσιμης κινητικότητας: NVibe, μια γαλλική startup που έχει σχεδιάσει δονούμενα βραχιόλια GPS για άτομα που είναι τυφλά ή έχουν προβλήματα όρασης.



  • Σχεδιασμός νέων αποτελεσματικότερων μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο: Η Everty ,μια αυστραλιανή startup που εδρεύει στο Σίδνεϋ και έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο λογισμικό επαναφόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα



  • Διατήρηση των πόρων: Addionics,, μια startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που παρέχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με ανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική και μια νέα τρισδιάστατη μέθοδο κατασκευής μετάλλων.



Οι πέντε νικητές θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής Movin’On που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ τον Ιούνιο του 2021.





Σχετικά με το MovinOn και το MovinOn Summit



Το Movin’On δημιουργήθηκε και εμπνεύστηκε από τη Michelin. Είναι μια παγκόσμια διάσκεψη, που βασίζεται στην ανάπτυξη πραγματικών λύσεων για τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας. Το Movin’On και οι συνεργάτες του ασχολούνται συστηματικά με αυτό το οικοσύστημα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου – κυρίως μέσω του του Movin’On Lab, του “think and make tank” – και εργάζονται με κοινό στόχο την κινητοποίηση «από το όραμα στη δράση». Το Movin’ On διοργανώνει κάθε χρόνο το Movin’ On Startup Challenge και το Movin’On Summit για να προωθήσει τα έργα του, με συγκεκριμένο τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, το Movin’ On συγκεντρώνει πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις, start-ups , διεθνείς οργανισμούς, δημόσιους φορείς και ακαδημαϊκούς, για να εργαστούν όλοι μαζί. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.MovinonConnect.com



Λόγω της επιδημίας του Covid-19, φέτος το Movin’On μετέτρεψε την Παγκόσμια Διάσκεψη Movin’On σε μια διαδικτυακή συνάντηση για να συνεχίσει να προωθεί καλές πρακτικές για τη βιώσιμη κινητικότητα.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...