Porsche Taycan

Porsche Taycan 1

Porsche Taycan

Porsche Taycan 1

Porsche Taycan 1

Ο Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα «70 χρόνια sport αυτοκινήτων», το όνομα του νέου μοντέλου, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου του.

Porsche Taycan 1

Porsche Taycan 1

Το πρωτότυπο Mission E, αλλάζει όνομα και από τη στιγμή που μπαίνει στη γραμμή παραγωγής, θα είναι γνωστό ως Porsche Taycan. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή. Η Porsche μπαίνει στη νέα εποχή, με το όνομα του νέου οχήματος να σημαίνει «ζωηρό νέο άλογο». Πρόκειται φυσικά για παραπομπή στο άλογο που καλπάζει και υπάρχει στο έμβλημα της φίρμας.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με δύο συγχρονισμένους κινητήρες (PSM). Η απόδοσή τους ξεπερνά τους 600 ίππους και τα 100 χ.α.ω. έρχονται σε κάτω από 3,5δλ. και τα 200 σε 12. Η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Μελλοντικές επενδύσεις

Με την Porsche να είναι διατεθειμένη να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις διάφορες εκδόσεις της Taycan. Αυτή τη στιγμή, στο Ζουφενχάουζεν, κατασκευάζεται νέο βαφείο για το νέο μοντέλο, εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και μια γέφυρα για τη μεταφορά των βαμμένων σασί και των μονάδων κίνησης στον χώρο της τελικής συναρμολόγησης.

«70 χρόνια sport αυτοκινήτων Porsche»

Διάφορες δραστηριότητες θα λάβουν χώρα προκειμένου να γιορταστούν τα 70 χρόνια σπορ οχημάτων της Porsche. Στις 16-17 του μηνός, η εταιρεία θα υποδεχτεί εργαζόμενους, κατοίκους της περιοχής, υποψήφιους αγοραστές και πελάτες στις εγακταστάσεις της Στουτγκάρδης. Εκεί, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και δραστηριότητες, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Πηγή: Porsche


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...