Red Bull και Honda σε κοινή πορεία

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (1)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (1)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (1)

Στη συμφωνία της με την ιαπωνική κατασκευάστρια κινητήρων για τις σεζόν 2019 και 2020 προχώρησε η Red Bull.

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (2)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (2)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία, με την πρώτη να γνωστοποιεί πως θα συνεργαστεί με την ιαπωνική κατασκευάστρια κινητήρων για τις σεζόν 2019 και 2020. Ως εκ τούτου, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προμηθεύει με κινητήρες την αυστριακή εταιρεία στη Formula 1 για τα δύο επόμενα χρόνια. Ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε σχετικά.

«Η διετής συμφωνία με τη Honda, σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής νέας φάσης της Aston Martin Red Bull Racing. Είναι μια προσπάθεια, όχι μόνο για να κερδίζει γκραν πρι, αλλά αυτό που πραγματικά αποτελεί στόχο είναι τα πρωταθλήματα. Έχουμε πάρει πάντα αποφάσεις όπως αυτή, με ειλικρίνεια και με ένα κριτήριο στο μυαλό, αφού πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Μετά από προσεκτική εξέταση και αξιολόγηση, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία με τη Honda, είναι η σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο Χόρνερ και συνέχισε.

«Εντυπωσιάστηκα από τη δέσμευση της Honda στην F1. Έκανε γρήγορα βήματα τα τελευταία χρόνια με την αδελφή μας ομάδα Scuderia Toro Rosso. Επίσης, το πεδίο των φιλοδοξιών τους ταιριάζει με το δικό μας. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Honda τα επόμενα χρόνια και να αγωνιστούμε μαζί για να διεκδικήσουμε τα μεγαλύτερα βραβεία της Formula 1».

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (3)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (3)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία: δηλώσεις Τακαχίρο Χάσιγκο

Από τη μεριά του, ο Τακαχίρο Χάσιγκο, πρόεδρος της Honda Motor Co., Ltd., σημείωσε. «Έχοντας δημιουργήσει μια καλή σχέση με τη Scuderia Toro Rosso, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συμμετοχή μας στη Formula 1 στην άλλη ομάδα της οικογένειας Red Bull, την Aston Martin Red Bull Racing, από τη σεζόν του 2019. Έχοντας δύο ομάδες σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε διπλάσια δεδομένα από ό,τι προηγουμένως.

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την Toro Rosso και τη Red Bull Racing θα μας επιτρέψει να πλησιάσουμε τον στόχο μας να κερδίζουμε αγώνες και πρωταθλήματα. Οι συζητήσεις προχώρησαν πολύ γρήγορα, χάρη στην ανοιχτή και σεβαστή στάση της Red Bull απέναντι στη Honda. Έτσι φτάσαμε σε μια συμφωνία έντιμη και δίκαιη για όλες τις πλευρές».

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (4)

Red Bull και Honda σε κοινή πορεία (4)

Τέλος η συνεργασία Red Bull και Renault

Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί από την άλλη, το τέλος της 12ετούς συνεργασίας της Red Bull με τη Renault. Η ομάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κινητήρα των Γάλλων το 2007 και κατά την εποχή των V8 μοτέρ στη Formula 1, πανηγύρισαν 47 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και άλλα τέσσερα κατασκευαστών ανάμεσα στο 2010 και το 2013. Έκτοτε, σημειώθηκαν ακόμα δέκα νίκες.

Μιλώντας σχετικά, ο Χόρνερ κατέληξε. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Renault για τα τελευταία 12 χρόνια. Ήταν μια περίοδο κατά την οποία βιώσαμε μαζί μερικές απίστευτες στιγμές. Μερικές φορές είχαμε τις διαφορές μας, αλλά η Renault πάντα δούλευε ακούραστα ώστε να μας προσφέρει μια ανταγωνιστική μονάδα ισχύος. Αυτό συμβαίνει και σήμερα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Renault. Ιδιαίτερα τα παιδιά στο γκαράζ μας, για την σε κάθε αγώνα αμείλικτη δέσμευσή τους. Ανυπομονούμε να τερματίσουμε την εταιρική σχέση μας στο τέλος αυτής της σεζόν, όσο το δυνατόν καλύτερα. Η εστίασή μας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους εξακολουθεί να είναι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα του 2018. Θέλουμε να ευχηθούμε στη Renault Sport ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Πηγή: Red Bull


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...