Skoda Scala Spider

Skoda Scala Spider

Skoda Scala Spider

Skoda Scala Spider
Skoda Scala Spider

Το Skoda Scala Spider αποτελεί ένα ξεχωριστό concept car, το έβδομο στη σειρά, από τους σπουδαστές της εταιρείας, και αποκαλύπτεται σύντομα.

 

Scoda Academy concept car

Scoda Academy concept car

 

Η SKODA AUTO διατηρεί μία επαγγελματική σχολή με μεγάλη ιστορία, στην έδρα της στη Mlada Boleslav. Η SKODA ACADEMY, όπως ονομάζεται επίσημα, ιδρύθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα. Σε αυτήν φοιτούν νέοι και νέες που ονειρεύονται μία καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία, είτε ως σχεδιαστές, είτε ως μηχανικοί είτε σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα τους ενδιαφέρει. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σχολής είναι ότι παράλληλα με το θεωρητικό υπόβαθρο των σπουδών, φέρνει τους επαγγελματίες του αύριο σε άμεση επαφή με όλα τα στάδια σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου.Για το εφετινό, έβδομο τέτοιο project στη σειρά, οι τελειόφοιτοι της σχολής έχουν αποφασίσει να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια ανοικτή έκδοση Spider του SKODA SCALA. Ήδη από το φθινόπωρο του 2019, συνολικά 31 σπουδαστές – ανάμεσά τους και 5 γυναίκες – αφοσιώθηκαν στη δημιουργία μιας διθέσιας έκδοσης cabrio του SCALA. Αρχικά, επισκέφθηκαν το τμήμα σχεδιασμού της SKODA. Εκεί συναντήθηκαν με τον Oliver Stefani, Επικεφαλής Σχεδιασμού της SKODA AUTO και την ομάδα του, αποτυπώνοντας τις πρώτες ιδέες τους στο χαρτί.

 

Scoda Academy concept car

Scoda Academy concept car

 

Εντατικές προσπάθειες ενάντια στο χρόνοΟι προσπάθειες των σπουδαστών διακόπηκαν προσωρινά, στην περίοδο της πανδημίας. Μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα που κράτησε περίπου δύο μήνες, οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους καθηγητές τους κατάφεραν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Μάλιστα είχαν φροντίσει να περιορίσουν το χαμένο χρόνο μέσω μαθημάτων θεωρίας και τηλεδιάσκεψης. Πλέον, πρέπει να επισπεύσουν την κατασκευή του πρωτότυπου, αν θέλουν να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα αποφοίτησης και να το παρουσιάσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.Μαζί με όλο το προσωπικό στα εργοστάσια της SKODA, οι μαθητές στη SKODA ACADEMY υπόκεινται σε περισσότερους από 80 κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας. Αυτοί καθορίστηκαν σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Περιλαμβάνουν βασικές προφυλάξεις όπως η διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από άλλους ανθρώπους, η αποφυγή χειραψίας, η τακτική ρουτίνα πλυσίματος χεριών ή απολύμανσης ενώ όπως όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στην παραγωγή στη SKODA AUTO, τα μέλη της ομάδας έχουν εξοπλιστεί με ειδικές μάσκες που καλύπτουν το στόμα και τη μύτη.Το ετήσιο πρόγραμμα κατασκευής ενός concept car από τους σπουδαστές της SKODA ACADEMY αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα σπουδών στη σχολή. Σχεδιάζοντας ένα πρωτότυπο και στη συνέχεια χτίζοντας το με το χέρι, οι μαθητευόμενοι βιώνουν μια μοναδική εμπειρία. Το – ακόμα ανώνυμο – έβδομο concept car των σπουδαστών, αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα.
#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...