Volkswagen Autonomy GmbH

Volkswagen Autonomy GmbH

Volkswagen Autonomy GmbH

Volkswagen Autonomy GmbH

Volkswagen Autonomy GmbH

Η VW επεκτείνει την αυτόνομη οδήγηση και ανακοίνωσε την ίδρυση του Volkswagen Autonomy GmbH (VWAT GmbH), που έχει βάση σε Μόναχο και Βόλφσμπουργκ.

 

Volkswagen Autonomy GmbH

Volkswagen Autonomy GmbH

Ως κέντρο για την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4, η VWAT θα χρησιμεύσει στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας εντός του Ομίλου. Μάλιστα θα φέρει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης (SDS) στην αγορά. Την εταιρεία θα διαχειρίζεται ο Αλεξάντερ Χίτζινγκερ, Ανώτερος Αντιπρόεδρος για αυτόνομη οδήγηση στον Όμιλο Volkswagen και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για την Τεχνική Ανάπτυξη στα Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV).

 

Οι λύσεις κινητικότητας για ανθρώπους και αγαθά σε αστικές περιοχές θα είναι η πρώτη περίπτωση εφαρμογής για το SDS της Volkswagen Autonomy GmbH. Τον Ιούλιο, ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε στενότερη συνεργασία στον τομέα αυτόνομης οδήγησης με τη Ford. Αυτή, με την επιφύλαξη επίσημων εγκρίσεων, έχει συμμετοχή στην ARGO AI, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για την αυτόνομη οδήγηση. Η ARGO AI και η VWAT θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση του συστήματος αυτόματης οδήγησης (SDS). Κατά την ανάπτυξη του SDS, η VWAT θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μηχανική συστημάτων και την εκβιομηχάνιση. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα SDS ως τυποποιημένη ενότητα για όλες τις μάρκες του Ομίλου στο μέλλον.

 

Οι πρώτες υποθέσεις προγραμματίζονται στον εμπορικό τομέα. Η Volkswagen Commercial Vehicles ως ηγετική μάρκα για την Αυτόνομη Οδήγηση, τη MaaS (Mobility-as-a-Service) και την TaaS (Transport-as-a- Service), θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει ειδικά οχήματα (SPV) όπως τα robo taxis και τα robo van. Σε μια προσέγγιση συν-δημιουργίας μαζί με την VWCV ως πελάτης, η VWAT θα αναπτύξει τα αντίστοιχα συστήματα.

 

Μεταφέροντας τους πόρους στη VWAT GmbH

 

Μέχρι το τέλος του έτους οι πόροι από την έρευνα του ομίλου Volkswagen που διατέθηκαν για αυτόνομη οδήγηση θα μεταφερθούν στη VWAT GmbH. Το 2020 και το 2021 θα δημιουργηθούν δύο νέες εταιρείες στη Silicon Valley και στην Κίνα. Αυτές, εκτός από την εταιρεία στη Γερμανία. Περισσότερο από το ήμισυ του προσωπικού θα απασχολείται στο Μόναχο και στο Βόλφσμπουργκ. Το Μόναχο επιλέχθηκε ως ένας επιπλέον χώρος στη Γερμανία. Αυτό προέκυψε καθότι η εταιρία του ομίλου Autonomous Intelligent Driving GmbH (AID) έχει ήδη την έδρα της. Ταυτόχρονα, ο χώρος θα γίνει το ευρωπαϊκό αρχηγείο του ARGO AI. Η Silicon Valley επιλέχθηκε ως μια επιπλέον περιοχή λόγω της εγγύτητάς της στο ARGO AI.

 

Επιπλέον, η νομοθεσία προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του SDS. Ένας χώρος ανάπτυξης SDS στην Κίνα είναι απαραίτητος για να συμμορφωθεί με τις τοπικές νομικές απαιτήσεις. Η Κίνα έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ως η μεγαλύτερη αγορά του ομίλου Volkswagen και λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας της κυκλοφορίας.

 

Με γνώμονα το θέμα της ασφάλειας

 

Το σημαντικότερο είναι ότι το θέμα της ασφάλειας έχει ύψιστη προτεραιότητα από το Επίπεδο 4 και μετά. Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου σήμερα είναι ήδη πολύ ασφαλής χάρη στην πολυάριθμη βοήθεια από τα συστήματα ασφαλείας στα σύγχρονα οχήματα: ένας οδηγός προκαλεί θανατηφόρο ατύχημα κάθε 600 εκατομμύρια χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Τα συστήματα αυτόματης οδήγησης θα μειώσουν δραστικά τους αριθμούς ατυχημάτων. Το σύστημα πρέπει να είναι εξαιρετικά ισχυρό για αυτό.

 

Εκτός από τις επιχειρησιακές εργασίες για την ανάπτυξη, επαλήθευση και επικύρωση των συστημάτων, η VWAT θα ελέγχει και θα είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση από το Επίπεδο 4 στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen.

 

Πηγή: Volkswagen


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...