VW Touareg 2018

VW Touareg 2018

VW Touareg 2018

VW Touareg 2018

 

Ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσιάζει στη μεγαλύτερη αγορά του, αυτή της Κίνας, την τρίτη γενιά του VW Touareg, το VW Touareg 2018.

 

VW Touareg 2018

Touareg 2018

 

Κίνα, Ευρώπη και Ρωσία είναι οι τρεις μεγαλύτερες αγορές της VW. Μάλιστα ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσιάζει στην πρώτη, στην Κίνα δηλαδή, την τρίτη γενιά του premium SUV της, Touareg. Με το μοντέλο να έχει περίπου ένα εκατομμύριο πωλήσεις, η VW το εφοδιάζει με καινοτόμα συστήματα άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας. Μάλιστα, όπως η ίδια υποστηρίζει, το έχει κάνει ακόμα πιο ανθρωποκεντρικό.

 

Ντεμπούτο του Cockpit Innovision

 

Η VW παρουσιάζει στο νέο Touareg για πρώτη φορά, το πλήρως ψηφιοποιημένο Cockpit Innovision. Η 12 ιντσών οθόνη οργάνων και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης Discover Premium με οθόνη 15 ιντσών, παρέχουν τα πάντα στον οδηγό, που δεν θα χρειαστεί να χειριστεί κουμπιά ή διακόπτες. Το αυτοκίνητο προσαρμόζεται στον οδηγό με διάφορες επιλογές εξατομίκευσης και όπως ένα smartphone ρυθμίζεται αναλόγως με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του, έτσι και το νέο Touareg, «ρυθμίζεται» για να υπακούει τις εντολές του οδηγού.

 

VW Touareg 2018

Touareg cockpit and dashboard

 

Νέα συστήματα ασφάλειας, χειρισμού και άνεσης

 

Το Touareg εφοδιάζεται με τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων που θα ενσωματωθούν ποτέ σε ένα VW. Περιλαμβάνονται τεχνολογίες όπως η Night Vision, που ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσω θερμικής κάμερας. Το Roadwork Lane Assist, ένα ημιαυτόματο σύστημα που διατηρεί το όχημα στην ίδια λωρίδα, επεμβαίνοντας αν χρειαστεί στο τιμόνι, ενώ μπορεί να επιταχύνει ή να φρενάρει έως 60 χ.α.ω.. Το Front Cross Traffic Assist αντιδρά σε ό,τι συμβαίνει μπροστά από το όχημα, το active all-wheel steering στρίβει όλους τους τροχούς για ευελιξία στην πόλη και σταθερότητα στο ταξίδι, υπάρχει νέο σύστημα ελέγχου κλίσεων στις στροφές με ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές ράβδους, το IQ.Light – LED matrix προβολείς που προσφέρουν βέλτιστη ορατότητα, αλλά και το Windshield Head-up Display, που απεικονίζει διάφορες πληροφορίες στο παρμπρίζ.

 

Νέες διαστάσεις και μειωμένο βάρος

 

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το νέο Touareg είναι πιο πλατύ και πιο μακρύ. Οι νέες διαστάσεις, επιτρέπουν στην ακόμα μεγαλύτερη άνεση των επιβατών, αλλά και στον χώρο φόρτωσης, που είναι μεγαλύτερος. Η χωρητικότητα αυξήθηκε από τα 697 λίτρα στα 810 και παρά το αυξημένο του μήκος και πλάτος, το αυτοκίνητο είναι 106 κιλά ελαφρύτερο, λόγω της μικτής κατασκευής αλουμινίου (σε ποσοστό 48%) και χάλυβα υψηλής αντοχής (52%).

 

Κινητήρες

 

Στην Ευρώπη, η Volkswagen θα το λανσάρει αρχικά με δύο V6 diesel, απόδοσης 231 και 286 ίππων. Σε αρκετές αγορές από εκεί και πέρα, το μοντέλο θα εφοδιαστεί με ένα μοτέρ βενζίνης V6, 340 ίππων, αλλά και με ένα turbodiesel V8, ισχύος 421. Τέλος, για την Κίνα, ετοιμάζεται ένας υβριδικός κινητήρας plug-in, απόδοσης 367 αλόγων.

 

Πηγή: Volkswagen


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...