Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan

 

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan, αυτός είναι ο στόχος της εταιρείας για την εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 από τη Nissan

Nissan Leaf

 

 

Στόχος της εταιρείας, είναι να πουλήσει ένα εκατομμύριο οχήματα – είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε με την τεχνολογία e-POWER της φίρμας – έως το 2022.

 

Στην τοις άλλοις, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει ακόμα επτά άλλους τομείς στο πλάνο Μ.Ο.ν.Ε. και είναι οι παρακάτω:

 

-Ανάπτυξη οκτώ καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποιώντας την επιτυχία του LEAF.

 

-Παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα κάτω από διαφορετικές μάρκες.

 

-Παρουσίαση ενός μίνι-ηλεκτρικού οχήματος «kei» στην Ιαπωνία.

 

-Ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού crossover οχήματος, εμπνευσμένο από το IMx Concept.

 

-Τα μοντέλα της Infiniti να είναι ηλεκτρικά από το 2021.

 

-Παραγωγή 20 μοντέλων σε 20 αγορές με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

 

-Προσέγγιση συνδεσιμότητας στο 100% για όλα τα μοντέλα των Nissan, Infiniti και Datsun που πωλούνται σε αγορές-κλειδιά, έως το τέλος του πλάνου.

 

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Nissan, Φιλίπ Κλάιν, μιλώντας σχετικά, ανέφερε πως το σχέδιο προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 30%, στα 16,5 τρις γιεν και σε περιθώριο κέρδους 8%, με ταμειακές ροές ύψους 2,5 τρις γιεν. Όλα αυτά και με τη «συμμαχία» με τη Renault και τη Mitsubishi.

 

Ηλεκτροκίνηση

 

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Nissan θα προχωρήσει στην Κίνα στο λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας C. Μάλιστα αυτό προέρχεται από το LEAF. Αυτή η στρατηγική, θα περιλαμβάνει επίσης και ένα προσιτό EV στην ίδια χώρα. Το τελευταίο θα συμβεί μέσω της κοινοπραξίας με την eGT New Energy Automotive. Αυτό το όχημα, θα αναπτυχθεί από κοινού με την Dongfeng σε μια πλατφόρμα SUV τύπου Α.

 

Δύο ηλεκτρικά οχήματα υπό τη Venucia

 

Η Nissan θα συνεχίσει να επεκτείνει την τεχνολογία e-POWER, που ήδη υπάρχει στα Note και Serena στην Ιαπωνία. Περισσότερα από 129 χιλιάδες Note, πουλήθηκαν στην Ιαπωνία την πρώτη χρονιά του μοντέλου. Μάλιστα, τα 2/3 των αγοραστών, διαλέγουν αυτά με την τεχνολογία e-POWER, έναντι του βασικού μοντέλου. Η Nissan περιμένει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα ανέλθουν στο 40% των πωλήσεών της σε Ιαπωνία και Ευρώπη το 2022. Στις ΗΠΑ, η πρόβλεψη κάνει λόγο για 20-30% το 2025 και 35-40% στην Κίνα. Όσον αφορά στην Infiniti, επιταχύνει τις τάσεις ηλεκτροκίνησης και έως το 2025, τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα αποτελούν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

 

Αυτόνομη οδήγηση

 

Τα σχέδια της Nissan επεκτείνονται και στην αυτόνομη οδήγηση, καθώς θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ProPILOT σε 20 μοντέλα και 20 αγορές έως το 2022. Η εταιρεία αναμένει να πουλάει έως τότε ένα εκατομμύριο οχήματα με την παραπάνω τεχνολογία και το πλάνο θα εξελίξει το σύστημα ProPILOT, προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η οδήγηση στους αυτοκινητοδρόμους και να διαχειριστούν κατάλληλα η προορισμοί των οχημάτων.

 

Συνδεσιμότητα και κινητικότητα

 

Με τις προβλέψεις για τη συνδεσιμότητα να κάνουν λόγο πως όλα τα αυτοκίνητα θα είναι εφοδιασμένα με το Connected Cloud της «συμμαχίας» Renault-Nissan-Mitsubishi, σημαίνει πως η Nissan θα το έχει σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Infiniti και Datsun. Έτσι, θα υποστηρίζονται περισσότερο οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ενώ θα υπάχει και ένας ενιαίος μηχανισμός επικοινωνίας για τα οχήματα. Η τεχνολογία Connected Cloud διευκολύνει την επέκταση των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και των ρομπότ, με τη Nissan να παρουσιάζει τη σχετική υπηρεσία – που ονομάζεται Easy Ride – με την DeNA αυτόν τον μήνα.

 

Πηγή: Nissan


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...