Ανανέωση για το Volvo XC90

Ανανέωση για το Volvo XC90 (1)

Ανανέωση για το Volvo XC90

Ανανέωση για το Volvo XC90 (1)

Ανανέωση για το Volvo XC90 (1)

 

Facelift για το μοντέλο των Σουηδών, το οποίο παρουσιάζεται, έχοντας ένα ανανεωμένο κινητήριο σύνολο κάτω από το καπό του, που μειώνει εκπομπές και κατανάλωση.

 

Ανανέωση για το Volvo XC90 (2)

Ανανέωση για το Volvo XC90 (2)

 

Ανανέωση για το Volvo XC90, με την εταιρεία για πρώτη φορά να ενσωματώνει σε αυτό το μοντέλο προηγμένη τεχνολογία πέδησης με ανάκτηση ενέργειας.  Μάλιστα, αυτό το κινητήριο σύστημα εμφανίζει μείωση κατανάλωσης κατά 15% και μείωση εκπομπών ρύπων σε πραγματικές συνθήκες.

 

Το νέο σύστημα brake-by-wire αλληλεπιδρά με εκείνο της ανάκτησης ενέργειας. Έτσι μειώνεται τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια υπό καθεστώς πέδησης.

 

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο βασίζεται στον ήδη πετυχημένο σχεδιασμό του και τα βασικά στοιχεία του, με τους τροχούς, τις αποχρώσεις και τη μοντέρνα νέα γρίλια, να αποτελούν μερικά από τα τμήματα που το έχουν ανανεώσει.

 

Ανανέωση για το Volvo XC90 (3)

Ανανέωση για το Volvo XC90 (3)

 

Ανανέωση για το Volvo XC90: εντός καμπίνας

 

Εντός καμπίνας, πολλά εξαρτήματα και το design τους έχουν μείνει ανέπαφα. Οι πιο ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές αλλαγές αφορούν τις παραγγελίες για τη διαμόρφωση του αριθμού καθισμάτων. Από την έκδοση Excellence με την 4θέσια διάταξη και εκείνη των επτά θέσεων, έως τη νέα 6θέσια, το XC90 προσφέρει πολλές επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές του, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Αξίζει να τονιστεί, πως για περαιτέρω εξατομίκευση, έχουν εμφανιστεί νέα υλικά, όπως ένα ειδικό, μάλλινο.

 

Ανανέωση για το Volvo XC90 interior

Ανανέωση για το Volvo XC90 interior

 

Ανανέωση για το Volvo XC90: ενεργητική ασφάλεια

 

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το XC90 διαθέτει τα City Safety, Blind Spot Information System, City Safety με Autobrake (όπως υποστηρίζει η εταιρεία, αποτελεί το μόνο στην αγορά που αναγνωρίζει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα), αλλά και το Oncoming Lane Mitigation, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο XC60, με το Cross Traffic Alert να διατίθεται με λειτουργία autobrake, η οποία μειώνει την ταχύτητα του οχήματος σε έκτακτη ανάγκη, μειώνοντας τις επιπτώσεις.

 

Ανανέωση για το Volvo XC90 detail

Ανανέωση για το Volvo XC90 detail

 

Ανανέωση για το Volvo XC90: σύστημα πολυμέσων

 

Από εκεί και πέρα, το σύστημα πολυμέσων Sensus του νέου XC90, πέραν του Apple Carplay, είναι συμβατό και με το Android Auto, ενώ έχει προχωρήσει σε μεγάλη αναβάθμιση όλα αυτά τα χρόνια. Το Spotify, υπηρεσία ψηφιακής μουσικής έχει ενσωματωθεί κι αυτή, προσφέροντας ακόμα περισσότερη ευκολία στον ιδιοκτήτη του.

 

Η παραγωγή του νέου XC90 θα αρχίσει τον Μάιο στη μονάδα του Τορσλάντα στη Σουηδία.

 

Πηγή: Volvo


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...