Volkswagen T-Roc R

Volkswagen T-Roc R

Volkswagen T-Roc R (1)

Volkswagen T-Roc R (1)

 

Στη Γενεύη γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Volkswagen T-Roc R, του νέου crossover που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της δυναμικής έκδοσης «R».

 

Volkswagen T-Roc R (2)

Volkswagen T-Roc R (2)

 

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν TSI 2λιτρο κινητήρα, απόδοσης 221 kW/300 PS, με ροπή 400Nm. Το κινητήριο σύστημα συνεργάζεται με το 7τάχυτο κιβώτιο DSG και με το σύστημα 4κίνησης 4Motion. Αυτό του επιτρέπει γρήγορη και άριστη επιτάχυνση, δίχως απώλεια πρόσφυσης. Το crossover τη Volkswagen επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 4,9δλ., με την τελική του να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250.

 

Η χαμηλότερη ανάρτησή του το κάνει πιο σταθερό. Από εκεί και πέρα, το σύστημα προοδευτικής διεύθυνσης εξασφαλίζει την ευελιξία του. Στα προγράμματα οδήγησης έχει προστεθεί το Race, για πιο σπορ συμπεριφορά. Όλα τα υπόλοιπα συστήματα, όπως τα launch control και Electronic Stability Control (ESC), βελτιώνουν την επιτάχυνση και τη ροπή (το πρώτο) και τη σταθερότητα (το δεύτερο). Το ESC, μάλιστα, μπορεί να απενεργοποιηθεί, εξασφαλίζοντας δυναμική οδήγηση στο όριο.

 

Volkswagen T-Roc R (3)

Volkswagen T-Roc R (3)

 

Volkswagen T-Roc R: σχεδιασμός

 

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του T-Roc R, η επανασχεδιασμένη γρίλια του διαθέτει το έμβλημα της εταιρείας σε μεταλλική ασημί απόχρωση από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Μάλιστα, η κάτω λωρίδα του πλαισίου της (ιδίου υλικού και ίδιας επεξεργασίας με το έμβλημα) εκτείνεται σε όλο το πλάτος του εμπρός μέρος. Ο προφυλακτήρας εμφανίζεται στην ίδια απόχρωση με αυτή του αμαξώματος, ενώ ο πίσω περιλαμβάνει εξαγωγές αέρα στο πάνω μέρος και διαχύτη τύπου «R», σε αντιθετική απόχρωση. Για να ταιριάζουν στην «R» ταυτότητα του μοντέλου, οι απολήξεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτή την έκδοση. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών Spielberg από αλουμίνιο και παρέχονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Προαιρετικοί είναι οι 19 ιντσών, απόχρωσης Pretoria Dark Graphite ματ από αλουμίνιο, με τα ελαστικά διαστάσεων 235/40 R19.

 

Volkswagen T-Roc R interior

Volkswagen T-Roc R interior

 

Τα μαρσπιέ των θυρών εμπλουτίζονται με ανοξείδωτες πλάκες από ατσάλι, διαθέτουν το γράμμα της έκδοσης «R», το οποίο περιλαμβάνεται στη γρίλια, στα πλευρικά τμήματα του οχήματος και στις πλάτες των καθισμάτων. Το δερμάτινο πολυ-λειτουργικό τιμόνι με paddles είναι διακοσμημένο με ραφή απόχρωσης Crystal Grey και το «R», φανερώνοντας τη σπορτίφ αίσθηση (και) της καμπίνας, όπως γίνεται με τη μαύρη οροφή και το καλωσόρισμα της οθόνης. Τα πεντάλ είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι.

 

Πηγή: Volkswagen


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...