Η επιστήμη της όσφρησης στην υπηρεσία της Nissan

Η επιστήμη της όσφρησης στην υπηρεσία της Nissan

Η επιστήμη της όσφρησης στην υπηρεσία της Nissan

Η επιστήμη της όσφρησης στην υπηρεσία της Nissan
Η επιστήμη της όσφρησης στην υπηρεσία της Nissan

Η επιστήμη της όσφρησης στην υπηρεσία της Nissan, με τον Ryunosuke Ino να βελτιώνει τη μυρωδιά ενός νέου αυτοκινήτου της ιαπωνικής μάρκας.

 

Nose of Nissan

Nose of Nissan

 

Ο Ino είναι υπεύθυνος στην Nissan για τον έλεγχο του αρώματος των νέων οχημάτων. Παράλληλα, ελέγχει τα συστήματα κλιματισμού του αυτοκινήτου και πώς οι μυρωδιές του οχήματος μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Έχει το προσωνύμιο «η μύτη της Nissan» ή «meirster» και φροντίζει να διασφαλιστεί η βέλτιστη ατμόσφαιρα για τους επιβάτες στην καμπίνα ενός Nissan.

 

 

Εργαζόμενος για 20 χρόνια στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan στην Ιαπωνία, ως τεχνικός εμπειρογνώμονας στο τμήμα Ποιότητας Εσωτερικού Αέρα Οχημάτων, ο Ino ηγείται μιας ομάδας επιφορτισμένης με την ανάλυση και την έγκριση υλικών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα της Nissan.

 

 

«Η οσμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μια ευχάριστη εμπειρία στο αυτοκίνητο και η Nissan είναι πολύ ευαίσθητη με αυτό», λέει. «Συνήθως, οι επιβάτες μυρίζουν το πιο κοντινό πράγμα με βάση το πού βρίσκονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε εμπειρία από όλα τα καθίσματα.»

 

 

Η έρευνα δείχνει ότι η ανθρώπινη όσφρηση είναι εκπληκτικά ισχυρή και μπορεί να αναγνωρίσει εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικές μυρωδιές. Οι μυρωδιές ταξιδεύουν μέσω των οδών του οσφρητικού νευρώνα του σώματος στα κέντρα του εγκεφάλου εστιάζοντας στη μνήμη και τα συναισθήματα, όπως ο τροχιακός μετωπιαίος φλοιός, η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος. Γι’ αυτό η μυρωδιά του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει έντονες αναμνήσεις.

 

Ryunosuke Ino

Ryunosuke Ino

 

 

Αέρας και ηλιακό φως

 

 

Η κυκλοφορία του αέρα και η έκθεση στο ηλιακό φως είναι κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μυρωδιά του αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα χρησιμοποιεί μια ειδική περιβαλλοντικά σφραγισμένη αίθουσα δοκιμών, ελεγχόμενη για τη θερμότητα και την υγρασία, με σύστημα φωτισμού που προσομοιώνει το έντονο ηλιακό φως.

 

 

«Θεωρούμε διάφορες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα, όπως μέτριες έως υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, οι οποίες μπορούν να εντείνουν τη μυρωδιά», λέει.

 

 

Μετά τη διεξαγωγή των ελέγχων, ο Ino παίρνει, στην κυριολεξία, μια φρέσκια ανάσα, προκειμένου να ομαλοποιήσει την ευαισθησία του σε όλες τις μυρωδιές. Ο Ino αλλά και κάθε μέλος της ομάδας του, έχουν έναν προσωπικό τρόπο «επαναφοράς».

 

 

«Ορισμένοι ειδικοί έχουν τον δικό τους τρόπο να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, όπως να μυρίσουν κόκκους καφέ, για να βαθμονομήσουν την όσφρησή τους. Στην περίπτωσή μου, «επαναφέρω» τη μύτη μου μυρίζοντας το χέρι μου κοντά στον αγκώνα μου. Αυτό μου είναι οικείο, επομένως με προετοιμάζει να ανιχνεύσω νέες μυρωδιές»

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...