Συμφωνία του BMW Group με τη Salzigitter AG

Συμφωνία του BMW Group με τη Salzigitter AG

Συμφωνία του BMW Group με τη Salzigitter AG

Συμφωνία του BMW Group με τη Salzigitter AG
Συμφωνία του BMW Group με τη Salzigitter AG

Η συμφωνία του BMW Group με τη Salzigitter AG προβλέπει παράδοση χάλυβα χαμηλού άνθρακα από το 2026.

 

Detail

Detail

 

Ο χάλυβας θα χρησιμοποιείται στην τυποποιημένη παραγωγή αυτοκινήτων στα Ευρωπαϊκά εργοστάσια του BMW Group από το 2026 και μετά. Με αυτή την κίνηση, το BMW Group διευρύνει τη βάση προμηθευτών του με ένα δεύτερο προμηθευτή χάλυβα χαμηλού άνθρακα. Στόχος είναι η χρήση χάλυβα χαμηλού άνθρακα να καλύπτει πάνω από το 40% της ζήτησης στα Ευρωπαϊκά εργοστάσια μέχρι το 2030, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 μέχρι 400.000 τόνους το χρόνο.

 

 

Το BMW Group θα προμηθεύεται επίσης χάλυβα που παράγεται με χρήση υδρογόνου και πράσινης ενέργειας από τη Β. Σουηδία για τα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά του από το 2025 και μετά, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 μέχρι 95%. Τα εργοστάσια πρεσών του BMW Group στην Ευρώπη επεξεργάζονται πάνω από μισό εκατομμύριο τόνους χάλυβα το χρόνο.

 

 

Σταδιακή μετάβαση στην παραγωγή με χάλυβα χαμηλού άνθρακα

 

 

Λόγω της ενεργοβόρας διαδικασίας παραγωγής του χάλυβα, το περιβάλλον επιβαρύνεται με υψηλές εκπομπές CO2. Ωστόσο, χάρη στην προσαρμοστικότητά του, ο χάλυβας είναι από τα πιο σημαντικά υλικά στην παραγωγή αυτοκινήτων και θα παραμείνει βασικό συστατικό του αμαξώματος και πολλών εξαρτημάτων.

 

 

Στοχεύοντας να μειώσει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή χάλυβα σε μαζική κλίμακα, η Salzgitter AG σταδιακά μεταβαίνει σε μία παραγωγή σχεδόν απαλλαγμένη από τον άνθρακα. Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και η χρήση της στην παραγωγή υδρογόνου μέσω της ηλεκτρόλυσης είναι βασικά στοιχεία αυτού του μετασχηματισμού. Το πράσινο αυτό υδρογόνο θα αντικαταστήσει τον άνθρακα που χρησιμοποιείται στη συμβατική διαδικασία της υψικαμίνου. Αυτό καθίσταται εφικτό από τα λεγόμενα «εργοστάσια άμεσης αναγωγής» που χρησιμοποιούν υδρογόνο για να μειώσουν απευθείας την περιεκτικότητα σιδηρομεταλλεύματος σε σίδηρο σε στερεά κατάσταση. Στη συνέχεια, ο στερεός σίδηρος στη μορφή που παράγεται με αυτό τον τρόπο τήκεται μαζί με θραύσματα χάλυβα σε κλίβανο ηλεκτρικού τόξου με χρήση ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές.

 

 

Η Salzgitter AG σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για τη σταδιακή μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή χάλυβα σε μόλις 5% συγκριτικά με τα αρχικά μεγέθη.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...