Η Fiat σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος

Η Fiat σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος

Η Fiat σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος

Η Fiat σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος
Η Fiat σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος

 

Η Fiat σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Boeri που ανήκει στον οραματιστή αρχιτέκτονα Stefano Boeri.

 

 

Olivier Francois

Olivier Francois

 

Οι Olivier François, CEO της Fiat και CMO της Stellantis και ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri, του οποίου το γραφείο έχει αναλάβει τη δημιουργία αστικών δασών σε όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα των μετακινήσεων στα αστικά κέντρα, τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και ένα μέλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέματα που αναδείχθηκαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο με την παρουσίαση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500 και τη συνεργασία με τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση του μοντέλου σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από την «πράσινη» αρχιτεκτονική του Boeri.

 

 

Οι François και Boeri, συζήτησαν τις δυνατότητες μιας «Νέας Αναγέννησης», αλλά και την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αλλαγή. Ο συνδυασμός από τη μία πλευρά αρχιτεκτονικών λύσεων, όπως τα «Κάθετα Δάση» του Boeri και από την άλλη αυτοκίνητα όπως το νέο ηλεκτρικό 500 με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αναμφίβολα μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις.

 

 

Το όραμα της Fiat

 

 

Το όραμα της Fiat είναι ότι η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης θα αυξηθεί και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Τα θέματα που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι πως θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με καινοτόμες υπηρεσίες ώστε να μειωθεί το κόστος, αλλά και η αύξηση των σημείων φόρτισης. Οι υποδομές των κτηρίων του σήμερα, αλλά και των μελλοντικών κατασκευών θα πρέπει να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό πλάνο για τον αστικό ιστό που θα περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό είναι το όραμα και η πρόθεση των Olivier François και Stefano Boeri που επιθυμούν να συμβάλουν από τη δική τους πλευρά. 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...