Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών του BMW Group

Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών του BMW Group

Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών του BMW Group

Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών του BMW Group
Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών του BMW Group

Το Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών του BMW Group θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το φθινόπωρο και σε αυτό θα εφαρμοστούν στάνταρ προδιαγραφές με τις υπάρχουσες της σειριακής παραγωγής.

 

BMW Group Battery Centre

BMW Group Battery Centre

 

Σε μία περιοχή που εκτείνεται σε περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα, το BMW Group θα επιδείξει τη βιομηχανική σκοπιμότητα των μελλοντικών γενεών κυψελών μπαταριών υψηλής απόδοσης. Η πιλοτική γραμμή στο κέντρο αριστείας θα καταστήσει εφικτή την ανάλυση και την πλήρη κατανόηση των διαδικασιών δημιουργίας αξίας των κυψελών. Αυτό θα επιτρέψει σε μελλοντικούς προμηθευτές να κατασκευάζουν κυψέλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BMW Group. Ως εκ τούτου θα βελτιστοποιήσουν περαιτέρω την παραγωγή κυψελών μπαταριών σε επίπεδο ποιότητας, απόδοσης και κόστους. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή αποκλείει την επιλογή για δημιουργία της δικής της παραγωγής κυψελών μπαταριών μεγάλης κλίμακας.

 

 

Κλιμακωτή έναρξη παραγωγής από το φθινόπωρο

 

 

Η επένδυση στην αρχική φάση ανάπτυξης για το Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Μπαταριών, ανέρχεται συνολικά σε περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 80 άτομα θα εργαστούν στο εργοστάσιο του Parsdorf. Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ενέργειας της Βαυαρίας υποστηρίζουν το project στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής διαδικασίας χρηματοδότησης IPCEI.

 

 

Λόγω των περίπλοκων τεχνολογιών που εμπλέκονται, η παραγωγή κυψελών μπαταριών θα τεθεί σε λειτουργία σταδιακά. Μάλιστα η παραγωγή θα ξεκινήσει επισήμως στο CMCC, φέτος το φθινόπωρο. Στην αρχική φάση εκκίνησης, θα γίνει η εγκατάσταση και η λειτουργία συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτροδίων. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, γίνεται η μέτρηση και η ανάμιξη πρώτων υλών, όπως ο γραφίτης και τα οξείδια του νικελίου για τα ηλεκτρόδια των μπαταριών. Ακολουθεί η επίστρωση των μεταλλικών φύλλων και η τελική συμπίεση.

 

 

Στη δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση των συστημάτων για την επακόλουθη συναρμολόγηση και διαμόρφωση των κυψελών. Σε αυτό το βήμα, τα ηλεκτρόδια υποβάλλονται σε επεξεργασία με τα υπόλοιπα υπο-εξαρτήματα, για τη δημιουργία των κυψελών μπαταριών, τη διαμόρφωσή τους και τον έλεγχο ποιότητας. Ολόκληρη η διαδικασία εκκίνησης θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, η παραγωγή κυψελών μπαταριών στο κέντρο αριστείας θα περάσει σε φάση κανονικής λειτουργίας.

 

 

Εξειδίκευση στην κατασκευή κυψελών για τη Neue Klasse

 

 

Στο Parsdorf, οι εργασίες θα εστιάσουν επίσης σε καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής και συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη στάνταρ παραγωγή. Το BMW Group θα κατασκευάσει σε αυτό το εργοστάσιο δείγματα κυψελών μπαταριών, για χρήση στη Neue Klasse. Η Neue Klasse αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα για την εταιρεία στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά η ενεργειακή πυκνότητα της επόμενης γενιάς κυψελών ιόντων λιθίου. Την ίδια στιγμή στόχος είναι να μειωθεί το κόστος από τη χρήση υλικών και την παραγωγή. Το CMCC θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Ως εκ τούτου, οι εργασίες στο Parsdorf θα βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια. Σε αυτή που παράγεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή του κτιρίου. Οι χώροι στάθμευσης στο γκαράζ είναι επίσης εξοπλισμένοι με υποδομή φόρτισης.

 

 

Πλήρης εικόνα της αλυσίδας αξίας των μπαταριών

 

 

Το BMW Group προμηθεύεται στοιχεία μπαταρίας από κορυφαίους κατασκευαστές κυψελών. Η υπόλοιπη αξία, δηλαδή η προετοιμασία των κυψελών και η παραγωγή μονάδων και μπαταριών υψηλής τάσης, δημιουργείται στον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Τα εξαρτήματα των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης κατασκευάζονται σε πολλαπλές τοποθεσίες, σε όλο το δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Για παράδειγμα, μπαταρίες υψηλής τάσης, μονάδες μπαταριών και εξαρτήματα κατασκευάζονται στη Γερμανία, στα εργοστάσια του Dingolfing, του Regensburg και της Λειψίας. Άλλα εξαρτήματα ηλεκτρικών μονάδων κίνησης προέρχονται από το εργοστάσιο του Spartanburg στις ΗΠΑ, και την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive στην Κίνα.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...