Νέος μετατροπέας από την Delphi Technologies

Νέος μετατροπέας από την Delphi Technologies

Νέος μετατροπέας από την Delphi Technologies

Νέος μετατροπέας από την Delphi Technologies

Νέος μετατροπέας από την Delphi Technologies

Νέος μετατροπέας από την Delphi Technologies, με την εταιρεία να είναι η πρώτη στον κλάδο παραγωγής όγκου ενός μετατροπέα καρβιδίου πυριτίου 800 V.

 

Delphi 800 V silicon carbide

Delphi 800 V silicon carbide

Ο νέος μετατροπέας επιτρέπει ηλεκτρικά συστήματα έως και 800 volts, επεκτείνοντας σημαντικά την εμβέλεια του ηλεκτρικού οχήματος (EV). Παράλληλα μειώνονται κατά το ήμισυ οι χρόνοι φόρτισης σε σύγκριση με τα σημερινά συστήματα 400 volt.

 

Ο μετατροπέας Delphi Technologies 800 V χρησιμοποιεί σύγχρονους ημιαγωγούς καρβιδίου του πυριτίου MOSFET. Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Cree, φίρμα στον τομέα των ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Αυτό για να επιτρέψει στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, να έχουν ταχύτερους χρόνους φόρτισης και βελτιωμένη απόδοση. Οι μετατροπείς Delphi Technologies θα χρησιμοποιούν τα MOSFETs με βάση το καρβίδιο του πυριτίου Wolfspeed Cree.

 

Στην καρδιά του νέου μετατροπέα Delphi Technologies βρίσκεται ο πατενταρισμένος διακόπτης ισχύος Viper. Ο τελευταίος συνδυάζει υψηλά επίπεδα ολοκλήρωσης με ψύξη διπλής όψης. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στην εταιρεία να αναπτύξει μετατροπείς που είναι 40% ελαφρύτεροι και 30% πιο συμπαγείς από τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες.

 

Η τελευταία προσθήκη στην περιοχή διακλάδωσης Viper αντικαθιστά το συμβατικό πυρίτιο με καρβίδιο του πυριτίου. Πρόκειται για έναν ημιαγωγό μεγάλης ζώνης χάσματος που επιτρέπει πολύ γρήγορη εναλλαγή. Μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει σε ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες.

 

Delphi 800 V silicon carbide

Delphi 800 V silicon carbide

Επιπλέον ευελιξία

 

Με τον νέο μετατροπέα SiC Delphi Technologies που λειτουργεί στα 800 volt, οι μηχανικοί των οχημάτων διαθέτουν τώρα επιπλέον ευελιξία για τη βελτιστοποίηση άλλων συστημάτων κίνησης. Οι επιλογές περιλαμβάνουν μεγαλύτερη εμβέλεια ή μικρότερη μπαταρία, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση ή μικρότερα, ελαφρύτερα, φθηνότερα καλώδια και μεγαλύτερη ανάκτηση της κινητικής ενέργειας του οχήματος κατά την πέδηση.

 

Ο νέος διακόπτης τροφοδοσίας Viper του καρβιδίου του πυριτίου ταιριάζει στο ίδιο πακέτο μετατροπέα όπως ο τρέχων διακόπτης πυριτίου. Μειώνεται το κόστος που συνδέεται με την αλλαγή τεχνολογίας και απλοποιείται ο σχεδιασμός των επιλογών απόδοσης πολλαπλών οχημάτων. Ο ενσωματωμένος μετατροπέας DC / DC της Delphi Technologies και ο αναστροφέας παρέχουν ήδη σημαντικές εξοικονομήσεις.

 

Πηγή: Delphi Technologies


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...