Νέο Ford Fiesta

Νέο Ford Fiesta

Νέο Ford Fiesta

Νέο Ford Fiesta
Νέο Ford Fiesta

 

 

Η Ford αποκάλυψε το νέο Ford Fiesta, το οποίο διαθέτει αναβαθμισμένο τεχνολογικό πακέτο και κινείται με την ισχύ προηγμένων, ήπιων υβριδικών συστημάτων κίνησης.

 

Interior look

Interior look

 

 

Εφοδιασμένο με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, το νέο Fiesta είναι άριστα προετοιμασμένο για έξυπνες, συνδεδεμένες, οδηγικές εμπειρίες. Οι προβολείς LED για πρώτη φορά εισάγονται σε όλες τις εκδόσεις Fiesta, με την προηγμένη τεχνολογία Matrix LED να είναι διαθέσιμη και να περιλαμβάνει αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (GlareFree High Beam) που μπορεί να προσαρμόσει τα μοτίβα της δέσμης για καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες.

 

 

Το νέο Fiesta εισάγει επίσης μία νέα, ψηφιακή οθόνη 12,3” με πληροφορίες οδήγησης για ξεκούραστα ταξίδια. Τα συστήματα Local Hazard Information και WrongWay Alert κάνουν το ντεμπούτο τους στο Fiesta αποτελώντας μέρος της σειράς προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης της οδήγησης της Ford.

 

 

Τα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα του νέου Fiesta εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων ενώ την ίδια στιγμή μεγιστοποιούν την οδηγική απόλαυση. Η ήπια υβριδική τεχνολογία Ford EcoBoost Hybrid 48-volt βοηθά στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης και την ίδια στιγμή αναβαθμίζει τη διάσημη δυναμική συμπεριφορά του Fiesta προσφέροντας άμεση επιτάχυνση. Η τεχνολογία συνεργάζεται με το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Powershift της Ford, για γρήγορες, ομαλές αλλαγές σχέσεων και μία άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμπειρία με το Fiesta.

 

Detail

Detail

 

Φρέσκια σχεδίαση, πιο έντονη προσωπικότητα

 

 

Το νέο Fiesta βασίζεται στη δοκιμασμένη αρχιτεκτονική της κατηγορίας B της Ford – που χρησιμοποιεί και το compact SUV Ford Puma – ενώ θα διατίθεται σε πρακτικές και ποιοτικές τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, ώστε ο κάθε πελάτης να αποκτά ένα Fiesta με το χαρακτήρα που ταιριάζει στο lifestyle του.

 

 

Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός σε όλη τη γκάμα περιλαμβάνει ένα καπό που αυξάνει το ύψος του ρύγχους, σε συνδυασμό με μεγαλύτερες πάνω γρίλιες. Το μπλε οβάλ σήμα της Ford βρίσκεται τώρα μέσα στη μάσκα και όχι στο χείλος του καπό, καθιστώντας το πιο εντυπωσιακό στο δρόμο.

 

 

Οι νέοι στάνταρ προβολείς LED συμβάλλουν επίσης στη γεμάτη αυτοπεποίθηση και σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του νέου Fiesta, με κομψή οριζόντια σχεδίαση. Στο πίσω τμήμα, τα στάνταρ φώτα αποκτούν νέα μαύρα πλαίσια για μία πιο σοφιστικέ εμφάνιση, ενώ τα προαιρετικά πίσω φώτα LED συμπληρώνονται με ένα Premium Black εξωτερικό φινίρισμα.

 

 

Κάθε έκδοση του νέου Fiesta έχει διαφορετική προσωπικότητα με μοναδικά σχέδια στην πρόσοψη και τη μάσκα καθώς και χαρακτηριστικά εξωτερικά και εσωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία που εκφράζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

 

 

Συστήματα κίνησης για το παρόν και το μέλλον

 

 

Ο κινητήρας 1.0L EcoBoost Hybrid του νέου Fiesta διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 125 και 155 ίππων, σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η κατανάλωση καυσίμου είναι από 4,9 l/100km και οι εκπομπές CO2 από 111 g/km 2 (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) αντιπροσωπεύοντας μια βελτίωση 5% συγκριτικά με έναν μη υβριδικό κινητήρα 1.0L EcoBoost που αποδίδει 125 ίππους. Σύμφωνα με δεδομένα της Ford, ο υβριδικές εκδόσεις είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αυξημένη οικονομία καυσίμου έως και 10% σε αστικές συνθήκες οδήγησης σε σύγκριση με εκείνες που κινούνται από έναν μη υβριδικό κινητήρα 1.0L EcoBoost.

 

 

Ο κινητήρας EcoBoost Hybrid των 125 ίππων διατίθεται επίσης με επτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, που προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων για βέλτιστη οδηγική ποιότητα. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει κατανάλωση καυσίμου από 5,2 l/100 km και εκπομπές CO2 από 117 g/km (WLTP).

 

 

Με το κιβώτιο Powershift, ο κινητήρας λειτουργεί στις βέλτιστες στροφές προς όφελος της απόδοσης, και την ίδια στιγμή επιτρέπει στο Auto StartStop να λειτουργεί κάτω από τα 12 km/h για μικρότερη κατανάλωση καυσίμου σε αστικές συνθήκες οδήγησης. Η οδηγική απόλαυση επιτείνεται με το αυτόματο κιβώτιο, το οποίο προσφέρει δυνατότητα κατεβάσματος έως και τριών σχέσεων, για ταχύτερες προσπεράσεις όταν οι οδηγοί χρειάζονται μέγιστη επιτάχυνση.

 

 

Ο κινητήρας 1.0L EcoBoost της Ford αποδίδει 100 ίππους, με κατανάλωση από 5,2 l/100 km και εκπομπές CO2 118 g/km (WLTP). Όπως και στηn έκδοση EcoBoost Hybrid, ο κινητήρας χρησιμοποιεί άμεσο ψεκασμό καυσίμου υψηλής πίεσης, σύστημα διπλού/ανεξάρτητου μεταβλητού χρονισμού των εκκεντροφόρων (Twin-independent Variable Cam Timing) και έκκεντρη σχεδίαση στροφάλου για αθόρυβη λειτουργία. Ο κινητήρας διατίθεται σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

 

Dashboard

Dashboard

 

Τεχνολογίες για υψηλή αυτοπεποίθηση, άνεση και συνδεσιμότητα

 

 

Το νέο Fiesta εισάγει τεχνολογίες σχεδιασμένες για να αυξάνουν την άνεση, την αυτοπεποίθηση και την ευκολία οδηγών και επιβατών, σε κάθε είδους διαδρομή, από την πόλη μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο.

 

 

Οι στάνταρ προβολείς LED ενσωματώνουν LED δέσμες μεσαίας και μεγάλης σκάλας και φώτα ημέρας LED για βέλτιστη ορατότητα. Οι προηγμένοι προβολείς Matrix LED προσαρμόζουν τις δέσμες τους ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Οι λειτουργίες Manoeuvring Light και BadWeather Light ενεργοποιούνται όταν οι αισθητήρες του οχήματος ανιχνεύσουν απόπειρα ελιγμού με χαμηλή ταχύτητα κίνησης ή ενεργοποίηση των καθαριστήρων, και προσαρμόζουν αυτόματα το μοτίβο της δέσμης έτσι ώστε ο οδηγός να βλέπει πιο καθαρά.

 

 

Μία ψηφιακή οθόνη TFT 12.3” πλήρως προσαρμοζόμενη εισάγεται στο νέο Fiesta. Σε αυτή, οι οδηγοί μπορούν να εξατομικεύουν το περιεχόμενο και να θέτουν προτεραιότητες στην απεικόνιση πληροφοριών, όπως και στις ειδοποιήσεις πλοήγησης. Η οθόνη περιλαμβάνει θεματικές ενδείξεις που αντιστοιχούν στα επιλεγμένα Drive Modes, καθώς και μία ανεξάρτητη περιοχή για πληροφορίες υψηλής προτεραιότητας όπως οι τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

 

 

Το νέο Fiesta προσθέτει τη λειτουργία Wrong Way Alert στο πακέτο των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού. Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ και πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης, για να ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα σε περίπτωση που παραβιαστούν οι δύο πινακίδες μονόδρομης εισόδου σε αυτοκινητόδρομο.

 

Νέο Ford Fiesta ST

Νέο Ford Fiesta ST

 

Νέο Ford Fiesta ST

 

 

Η Ford αποκάλυψε επίσης και το νέο Fiesta ST που εξέλιξε η Ford Performance. Το καυτό hatchback υπόσχεται μία αναβαθμισμένη εμπειρία με νέους προβολείς Matrix LED, νέα σπορ καθίσματα Performance Seats που εξελίχθηκαν από την εταιρεία και σπορ σχεδιαστικές λεπτομέρειες, στις οποίες περιλαμβάνεται μία νέα εμπρός μάσκα Chrystaline Grey και η εντυπωσιακή εξωτερική βαφή Mean Green – καθώς και 10% αυξημένη μέγιστη ροπή που τώρα φτάνει τα 320 Nm.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...