Πώς ένα BMW Isetta μετατράπηκε σε όχημα διαφυγής

Πώς ένα BMW Isetta μετατράπηκε σε όχημα διαφυγής

Πώς ένα BMW Isetta μετατράπηκε σε όχημα διαφυγής

Πώς ένα BMW Isetta μετατράπηκε σε όχημα διαφυγής

Πώς ένα BMW Isetta μετατράπηκε σε όχημα διαφυγής, με την εταιρεία να δημιουργεί 30 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου την ταινία The Small Escape.

 

BMW Isetta and German Unity

BMW Isetta and German Unity

Η ταινία μικρού μήκους αφορά την προσπάθεια διαφυγής ενός ανθρώπου από τη διχοτομημένη πόλη του Βερολίνου. Αυτό μάλιστα, μέσα σε ένα BMW Isetta, το οποίο μετά βίας χωρούσε δύο άτομα.

 

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Μουσείου του Τείχους του Βερολίνου. Μάλιστα, ο 79χρονος Κλάους-Γκούντερ Γιακόμπι, ο ξεναγός, ήταν ο εμπνευστής της απόδρασης μέσω του bubble car.

 

Σχετικά με την ταινία

 

Η ταινία μεταφέρει τους τηλεθεατές πίσω στο 1964. Τότε, ο φίλος του Γιακόμπι, Μάνφρεντ Κόστερ ζήτησε τη βοήθειά του για να αποδράσει από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας. Η οικογένεια του Γιακόμπι, είχε εγκαταλείψει την ανατολική πλευρά του Βερολίνου το 1958, τρία χρόνια πριν την ανέγερση του τείχους. «Όπλο» στην απόδραση θα γινόταν το προσωπικό του BMW Isetta. Αυτό καθώς λόγω του μήκους των 2,3 μέτρων και πλάτους 1,4 μέτρων, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως θα φιλοξενούσε δύο άτομα, το ένα, μάλιστα, κρυμμένο.

 

Η κρυψώνα δημιουργήθηκε πίσω από τον πάγκο των καθισμάτων, δίπλα στον κινητήρα. Ως μηχανικός αυτοκινήτων, ο Γιακόμπι δημιούργησε ένα άνοιγμα στην επένδυση πίσω από τον πάγκο των καθισμάτων. Επιπλέον, μετακίνησε το ράφι προς τα πάνω και αφαίρεσε τη ρεζέρβα, τη θέρμανση και το φίλτρο αέρα. Τέλος αντικατέστησε τη δεξαμενή καυσίμου 13 λίτρων με ένα δοχείο δύο λίτρων. Αυτό προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για τον κρυμμένο επιβάτη.

 

Στις 23 Μαΐου 1964, λίγο πριν κλείσουν τα σύνορα για τα μεσάνυχτα, το τροποποιημένο BMW Isetta πέρασε τον φράκτη και οδήγησε τον Μάνφρεντ στην ελευθερία. Η επιτυχία του εγχειρήματος ώθησε και άλλους οκτώ ακόμα πολίτες της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας να διαφύγουν στη Δύση τα επόμενα χρόνια.

 

Με την ταινία αυτή, η BMW θέλει να συμβολίσει την ελευθερία που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...