Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford

Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford 1

Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford

Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford 1

Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford 1

Η νέα τεχνολογία της εταιρείας, μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις από τις ανωμαλίες του δρόμου.

Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford 2

Σύστημα ανίχνευσης λακκουβών από τη Ford 2

Σε μια νέα τεχνολογία που μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις, όταν ένα αυτοκίνητο «πέσει» σε λακκούβα, προχώρησε η Ford. Ονομάζεται σύστημα ανίχνευσης λακκουβών, εφοδιάζει το νέο Focus και αποτελεί μέρος της προαιρετικής τεχνολογίας Continuously Controlled Damping. Αυτή, κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα και αναλόγως προσαρμόζει την ανάρτηση, τη διεύθυνση και την πέδηση.

Η βίαiη πρόσκρουση λοιπόν ενός οχήματος σε μια λακκούβα, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα συστήματος ανάρτησης ή διεύθυνσης, ενώ και το ταξίδι των επιβατών, δεν θα είναι άνετο.

Η Ford, με το σύστημα ανίχνευσης λακκουβών, μειώνει τις επιπτώσεις. Τόσο το ελαστικό όσο και η ζάντα, πέφτουν ελεγχόμενα, δεν χτυπούν βίαια και όταν ο εμπρός τροχός αντιμετωπίσει τη λακκούβα, η ανάρτηση του πίσω έχει ήδη «ειδοποιηθεί» πριν φτάσει σε αυτή.

Να σημειωθεί πως πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία, μία λακκούβα σε Αγγλία και Ουαλία επισκευαζόταν κάθε 21 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικό επίσης πως οι τοπικές αρχές στη Ρώμη δεσμεύτηκαν να επισκευάσουν 50.000 λακκούβες σε ένα μήνα και στην Κολωνία, μετά τον φετινό βαρύ χειμώνα, αναφέρθηκαν πάνω από 6.000 λακκούβες…

Πηγή: Ford


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...