Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του

Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του

Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του

Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του
Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του

 

Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τις συνολικές παραδόσεις οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce να φτάνουν το 1.339.080.

 

Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του

Το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις του

 

Όλες οι μάρκες ανέφεραν υψηλότερες πωλήσεις για τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς ενώ, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η εταιρείας αύξησε τις πωλήσεις της σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Οι πωλήσεις του BMW Group για το πρώτο εξάμηνο ήταν επίσης σαφώς υψηλότερες από το επίπεδο προ της υγειονομικής κρίσης το 2019, με αύξηση +7,1%.

 

 

Με πωλήσεις 153.267 μονάδων το πρώτο εξάμηνο του 2021, το BMW Group αύξησε τις πωλήσεις τόσο των αμιγώς ηλεκτρικών όσο και των plug-in υβριδικών οχημάτων κατά 148,5% μέσα σε ένα χρόνο– καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση βασικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία και σε απόλυτες τιμές. Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 183,9% φτάνοντας συνολικά τις 36.089 μονάδες και των plug-in υβριδικών οχημάτων κατά 139,4%, με σύνολο 117.178 μονάδων.

 

 

Οι πωλήσεις BMW αυξήθηκαν πάνω από ένα τρίτο

 

 

Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, 1.178.292 οχήματα BMW (+39,9%) παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η BMW Σειρά 3 σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση σχεδόν 50% (+49,1%). Αυτό επιβεβαιώνει την ισχυρή απήχηση αυτής της σειράς που απολαμβάνει σημαντική επιτυχία πάνω από τέσσερις δεκαετίες τώρα. Με αύξηση πωλήσεων 33,3%, η BMW Σειρά 5 υπογράμμισε την ισχυρή θέση της στο ‘upper-mid’ τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας. Οι πωλήσεις της BMW X3, που διατίθεται με τέσσερις εκδόσεις συστημάτων κίνησης, σημείωσαν άνοδο 43,9% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Η αμιγώς ηλεκτρική iX3, ειδικότερα, ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις.

 

 

Αύξηση πωλήσεων MINI

 

 

Τους πρώτους έξι μήνες του 2021, η MINI πούλησε συνολικά 157.799 οχήματα (+32,6%), αυξάνοντας τις πωλήσεις της σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των πελατών. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI SE και η plug-in υβριδική έκδοση του MINI Countryman συγκέντρωσαν μαζί πάνω από το 15% του συνολικού όγκου πωλήσεων της μάρκας για το πρώτο εξάμηνο.

 

 

Ισχυρές πωλήσεις και για BMW M GmbH

 

 

Με άνοδο +39,4 % (83.357 μονάδες), η BMW M GmbH είχε το πιο επιτυχημένο πρώτο εξάμηνο στις ιστορία της από πλευράς πωλήσεων. Οι M3 και M4, που διατίθενται από το Μάρτιο, καθώς και οι X5 M και X6 M, συνέβαλαν σημαντικά σε αυτό. Στην κατηγορία Performance, η M440i Coupé είναι η αιχμή του δόρατος. Η νέα M440i Cabrio που λανσαρίστηκε το Μάρτιο έχει επίσης συνεισφέρει σε αυτή την επιτυχία μαζί με τους σταθερά υψηλούς όγκους των μοντέλων M340i Sedan και Touring.

 

 

Χάρη στην ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για όλα τα μοντέλα της, η Rolls-Royce Motor Cars κατάφερε να πουλήσει 2.989 (+91,6%) οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2021, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από του 2020. Ο ερχομός της διαδόχου της Ghost στα τέλη του 2020 επίσης συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς. Η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για το υπόλοιπο της χρονιάς.

 

 

Εντυπωσιακή πορεία για BMW Motorrad

 

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η BMW Motorrad παρέδωσε 107.610 μοτοσικλέτες και scooters (+40,3%). Με το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων πρώτου εξαμήνου όλων των εποχών, η BMW Motorrad υποστήριξε με εντυπωσιακό τρόπο την επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης συνεχίζοντας το ρεκόρ του πρώτου τριμήνου. Αυτή η επιτυχία βασίζεται σε μία ισχυρή προϊοντική γκάμα με μεγάλη ποικιλία μοντέλων, μεταξύ των οποίων οκτώ νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην αγορά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού BMW CE 04, η BMW Motorrad επεκτείνει την προϊοντική γκάμα της με νέες εκδόσεις για αστική κινητικότητα μηδενικών ρύπων.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...