EV36Zero

EV36Zero

EV36Zero

EV36Zero
EV36Zero

Η Nissan έλαβε το «πράσινο φως» να εγκαταστήσει ένα επιπλέον φωτοβολταϊκό ισχύος 20 MW στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, σηματοδοτώντας το επόμενο ορόσημο για το εγχείρημα EV36Zero.

 

Nissan EV36Zero

Nissan EV36Zero

 

Η νέα εγκατάσταση των 20 MW, για την οποία έχει πλέον χορηγηθεί η πολεοδομική άδεια, θα διπλασιάσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, καλύπτοντας το 20% των αναγκών του εργοστασίου, μέγεθος αρκετό για την κατασκευή κάθε αμιγώς ηλεκτρικού Nissan LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.

 

 

Οι εργασίες για την κατασκευή θα ξεκινήσουν άμεσα και η εγκατάσταση, που θα λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα αιολικά και λοιπά φωτοβολταϊκά πάρκα του εργοστασίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2022.

 

 

Αυτό είναι το πρώτο από τα επιπλέον δέκα δυνητικά φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του Nissan EV36Zero, ενός έργου που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο με μια αρχική επένδυση 1 δισ. £ από την Nissan και τους συνεργάτες της : την Envision AESC, ενός παγκόσμιου παίκτη που διαθέτει κορυφαία τεχνολογία στις μπαταρίες και του δημοτικού συμβούλιου του Sunderland. Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το Nissan EV36Zero συγκεντρώνει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών, δημιουργώντας ένα προσχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

Το φωτοβολταϊκό πάρκο αναπτύσσεται και εγκαθίσταται από την συνεργαζόμενη εταιρεία Engenera. Η Nissan άρχισε να ενσωματώνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Sunderland το 2005, όταν εγκατέστησε τις πρώτες της ανεμογεννήτριες στον χώρο. Αυτοί οι 10 ανεμοστρόβιλοι συνεισφέρουν ισχύ 6,6 MW, μαζί με το υπάρχον φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,75 MW που έχει εγκατασταθεί από το 2016.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...