Honda SmartCharge

Honda SmartCharge

Honda SmartCharge

Honda SmartCharge

Honda SmartCharge

Η εφαρμογή συμβουλεύει τον οδηγό πότε είναι η σωστή ώρα να φορτίσει το όχημά του, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

Honda SmartCharge 2

Honda SmartCharge 2.

Τα πλάνα της Honda έχουν στόχο έως το 2030, τα 2/3 των πωλήσεών της να προέρχονται από ηλεκτρικά οχήματα. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Honda SmartCharge. Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον. Παράλληλα, τους δίνει την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα. Το πρόγραμμα ξεκινά με τους πελάτες του Fit EV.

Οι πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων συνήθως συνδέουν και φορτίζουν τα οχήματά τους όταν φτάνουν στο σπίτι. Τότε ωστόσο, η ζήτηση στο δίκτυο είναι υψηλότερη και η ηλεκτρική ενέργεια πιο ακριβή. Το Honda SmartCharge παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες EV να φορτίζουν τα οχήματά τους όταν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλή και η διαθεσιμότητα ανανεώσιμης ενέργειας είναι υψηλή.

Η τεχνολογία παρέχει την καλύτερη δυνατή φόρτιση λαμβάνοντας υπόψη το ημερήσιο πρόγραμμα οδήγησης, την ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας που παράγεται και το ποσό CO2 που εκπέμπεται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στο δίκτυο. Καταγράφοντας τους επιθυμητούς χρόνους φόρτισης, το σύστημα επιτρέπει στο όχημα να φορτιστεί πλήρως όταν ο πελάτης το χρειάζεται.

Η Honda θα μελετήσει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος στους πελάτες και κατόχους των Fit EV, με δυνατότητα επέκτασής του στα μοντέλα Clarity Electric και Clarity Plug-in Hybrid.

Πηγή: Honda


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...