MINI Electric Pacesetter

MINI Electric Pacesetter

MINI Electric Pacesetter

MINI Electric Pacesetter
MINI Electric Pacesetter

 

Το MINI Electric Pacesetter, εμπνευσμένο από την JCW, είναι το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας για τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB, FIA Formula E.

 

 

MINI Electric Pacesetter

MINI Electric Pacesetter

 

Ως εκ τούτου, συνδέει το εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας με την πλούσια αγωνιστική παράδοση της John Cooper Works. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο νέο MINI Cooper SE. Γεννήθηκε μάλιστα μέσα από μία πρωτοφανή συνεργασία των τμημάτων MINI Design, BMW Motorsport, FIA και Formula E.

 

 

Η ηλεκτροκίνηση «συναντά» την John Cooper Works.

 

 

«Έχουμε ήδη αποδείξει την αρμονική συνύπαρξη διασκεδαστικής οδήγησης και ηλεκτροκίνησης με το MINI Electric», δήλωσε ο Bernd Körber, Επικεφαλής της MINI. «Ωστόσο, το MINI Electric Pacesetter προχωρά τουλάχιστον ένα βήμα περισσότερο. Αυτό καθώς συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα της John Cooper Works με την ηλεκτροκίνηση. Αυτή η extreme έκδοση του MINI Electric έχει εξελιχθεί ως Safety Car της Formula E, κατά συνέπεια δεν προορίζεται για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Αποκαλύπτει όμως μία πιθανή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τον εξηλεκτρισμό της μάρκας JCW. Για μένα, το μήνυμα είναι σαφές: εξηλεκτρισμός και John Cooper Works «δένουν άριστα».

 

 

Side

Side

 

Δυναμισμός στο μάξιμουμ – εξωτερική σχεδίαση.

 

 

Το εξωτερικό του MINI Electric Pacesetter είναι ειδικά κατασκευασμένο για τις απαιτήσεις της αγωνιστικής πίστας. Μάλιστα ενσαρκώνει την πιο δυναμική έκδοση, μέχρι στιγμής, του αμιγώς ηλεκτρικού MINI. «Η σχεδίαση είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός τεχνικής ακρίβειας και συναισθηματικής έκφρασης», εξηγεί ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής της MINI Design. «Εδώ η λειτουργία «υπαγορεύει» τη μορφή και πολλά σχεδιαστικά στοιχεία εξυπηρετούν τεχνικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, συνεργαστήκαμε στενά με τους συναδέλφους μας στην BMW Motorsport. Αυτό για να βελτιστοποιήσουμε το σχήμα των θόλων των τροχών, καθώς και τις εμπρός και πίσω ποδιές. Επιπλέον, το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλάμβανε και μέτρα μείωσης βάρους. Αυτή η εντυπωσιακή, τεχνικά ακριβής σχεδιαστική γλώσσα προσδίδει στο αυτοκίνητο αυτή τη διάχυτη αίσθηση συναισθηματικής αύρας και ενθουσιασμού».

 

 

Με εμφανή τα αγωνιστικά γονίδια MINI

 

 

Το MINI Electric Pacesetter δείχνει εξαιρετικά δυναμικό και από το πλάι. Ο συνδυασμός των γεωμετρικά τονισμένων προεκτάσεων στους θόλους των τροχών (με προσεκτικά τοποθετημένες αεροδυναμικές ακμές) με τις σπορ πλαϊνές ποδιές προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία αίσθηση επιτάχυνσης ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Μαζί με τους αυξημένης διαμέτρου τροχούς, που σχεδόν γεμίζουν τους θόλους, τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν το γνωστό σε όλους «στήσιμο πάνω στους τροχούς» του ΜΙΝΙ. Προεκτάσεις θόλων και σπόιλερ κατασκευάζονται στην Οξφόρδη. Κίτρινες χαρακτηριστικές γραμμές και επιφάνειες στα αεροδυναμικά βοηθήματα (π.χ. προεκτάσεις θόλων, ποδιές και πίσω πτέρυγα) συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της ροής αέρα στα σημεία αυτά. Αναδεικνύουν έτσι τους εκτροπείς αέρα και τις αεροδυναμικές ακμές. Οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες 18” σε δίχρωμη σχεδίαση black-neon/orange προσδίδουν σημαντικό οπτικό βάθος και πολυπλοκότητα στις ζάντες τεσσάρων ακτίνων του MINI John Cooper Works GP.

 

 

Detail 1

Detail 1

 

Φαρδύ και εντυπωσιακό πίσω τμήμα

 

 

Το πίσω τμήμα σε μαύρο και σε μεταλλικό Curbside Red χρησιμοποιεί κίτρινες επιφάνειες. Αυτό γίνεται για να επεκτείνει την εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα από το εμπρός τμήμα και τα πλευρά. Έτσι δημιουργείται ένα πολύ μοντέρνο και δυναμικό «statement». Η εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα τοποθετημένη στην οροφή φέρει χαρακτηριστικές κίτρινες γραμμές και εδράζει την μονάδα προειδοποιητικών φώτων ενώ είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης του εργοστασίου της Οξφόρδης. Οι διευρυμένοι θόλοι των τροχών τονίζουν το φαρδύ μετατρόχιο του αυτοκινήτου και καταλήγουν ομαλά στη βαθιά πίσω ποδιά με τα ανοίγματα γύρω από τους τροχούς, αποκαλύπτοντας έτσι τα αγωνιστικά, υψηλότερης πρόσφυσης ελαστικά. Ανάμεσα στους τροχούς βρίσκεται ένας απέριττος διαχύτης. Παρατηρώντας το αυτοκίνητο από αυτή τη γωνία, οι πινελιές σε Energetic Yellow και η απουσία απολήξεων εξαγωγής επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα όχημα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

 

 

Detail 2

Detail 2

 

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό

 

 

Το εσωτερικό είναι λιτό και περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Μόνο τα εμπρός καθίσματα παραμένουν. Στο χώρο του οδηγού υπάρχει πιστοποιημένο κάθισμα με ζώνη ασφαλείας έξι σημείων, εγκεκριμένη για χρήση σε αγωνιστικές συνθήκες και στο δρόμο, carbon τιμόνι με μινιμαλιστικό αποσβεστήρα κραδασμών και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η κεντρική οθόνη πληροφοριών παραχωρεί τη θέση της σε ένα ανθρακονημάτινο κάλυμμα για μείωση του βάρους. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τον επιλογέα σχέσεων, το χειρόφρενο και τα χειριστήρια για τα απαραίτητα προειδοποιητικά φώτα – όλα από γυμνό ανθρακόνημα. Τα επίσης λιτά πάνελ θυρών από ανθρακονήματα με τους μηχανισμούς ανοίγματος θυρών και παραθύρων περιέχουν υφασμάτινους ιμάντες για ευκολότερο κλείσιμο των θυρών. Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι το συγκολημμένο roll cage που μεγιστοποιεί την ασφάλεια. Το υπόλοιπο μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι επίσης βαμμένο στο τυπικό αγωνιστικό λευκό (για λειτουργικούς λόγους).

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...