Nissan x OPUS concept camper

Nissan x OPUS concept camper (1)

Nissan x OPUS concept camper

Nissan x OPUS concept camper (1)

Nissan x OPUS concept camper (1)

 

Το ντεμπούτο του έγινε στην Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Μπέρμιγχαμ, του  Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Nissan x OPUS concept camper (2)

Nissan x OPUS concept camper (2)

 

Nissan Energy και OPUS Campers ένωσαν τις δυνάμεις τους, κατασκευάζοντας ένα πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, το Nissan x OPUS concept camper. Αυτό χρησιμοποιεί μπαταρίες που βρίσκονται στον δεύτερο κύκλο ζωής τους. Έτσι μπορεί να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

 

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS εφοδιάζεται με το Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος. Έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh, ισχύ εξόδου 1kW και οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM ανακτώνται από τα ηλεκτρικά οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντάς τους έναν δεύτερο κύκλο ζωής.

 

Nissan x OPUS concept camper (3)

Nissan x OPUS concept camper (3)

 

Παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12V και επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμένουν διασυνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν τις ανέσεις ενός σπιτιού, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης, μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από τον χώρο κατασκήνωσης, μέσω μιας οικιακής πρίζας 230V ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

 

Nissan x OPUS concept camper (4)

Nissan x OPUS concept camper (4)

 

Τι είναι το Nissan x OPUS

 

Το AIR OPUS λανσαρίστηκε το 2017 και χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, φουσκώνοντας το τροχόσπιτο μέσα σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Εντός αυτού, διατίθεται εξοπλισμός κουζίνας, καθιστικό/τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Με την πρίζα 230V, τροφοδοτούνται οικιακές συσκευές, ενώ ο εξοπλισμός εμπλουτίζεται με υποδοχές USB για φόρτιση smartphones ή άλλων συσκευών,  LED φωτισμό, 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς και ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη για προβολή βίντεο ή ταινιών. Επιπροσθέτως, διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και ψυγείο. Εφοδιάζεται με ελαστικά εκτός δρόμου και ζάντες αλουμινίου και παρέχει χώρο για μεταφορά δύο ποδηλάτων και καγιάκ.

 

Πηγή: Nissan


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...