World Car Design of the Year για το Mazda3

World Car Design of the Year για το Mazda3

World Car Design of the Year για το Mazda3

World Car Design of the Year για το Mazda3
World Car Design of the Year για το Mazda3

World Car Design of the Year για το Mazda3, με το συγκεκριμένο να γίνεται το δεύτερο μοντέλο της Mazda που κερδίζει τον εν λόγω τίτλο.

 

World Car Design of the Year για το Mazda3

Mazda3

 

”Πριν την παραλαβή του συγκεκριμένου βραβείου, η Mazda Motor Corporation θα ήθελε να εκφράσει τη αμέριστη συμπαράστασή της προς όλους εκείνους που επλήγησαν από το νέο κορωνοϊό”. Αυτό δήλωσε ο Akira Marumoto, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Motor Corporation. Και συνέχισε λέγοντας… “Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που παραλαμβάνουμε το βραβείο World Car Design της χρονιάς. Πρόκειται για μία συμβολική για εμάς χρονιά αφού γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Mazda. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μοναδικά προϊόντα, design, τεχνολογίες και εμπειρίες.”



Η μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo της Mazda, που παρουσιάστηκε το 2010, καθώς και η αύρα ζωντάνιας που αντανακλούν τα προϊόντα της, αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τις πολλαπλές βραβεύσεις του στυλ των σημερινών μοντέλων της γκάμας της Mazda.



Αναδεικνύοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo



Το Mazda3 που παρουσιάστηκε το 2019, ήταν το πρώτο μοντέλο που ανέδειξε τις πρόσφατες εξελίξεις στην πρωτοποριακή σχεδιαστική έκφραση Kodo της εταιρείας. Πρόκειται για μια πιο ώριμη οπτική που στοχεύει περισσότερο στην γοητεία του styling, στην κομψότητα και την αυστηρότητα του ‘less is more’. Όλα αυτά είναι εμπνευσμένα από την αυθεντική παράδοση της ιαπωνικής τέχνης και την ομορφιά του χώρου ανάμεσα στα αντικείμενα.



Χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες σκληρής δουλειάς σκαλίσματος και βαψίματος στον πηλό, ώστε να κατασκευαστεί το μοναδικό σχέδιο του Mazda3. Μάλιστα το παιχνίδισμα του φωτός και της σκιάς πάνω στη λεία επιφάνεια του αμαξώματος επιτυγχάνει μια φυσική και έντονη αισθητική έκφραση της ζωντάνιας.



Η δημιουργία μία τόσο ελεγχόμενης αίσθησης ζωντάνιας απαιτεί ατέλειωτες ώρες πειθαρχίας και δουλειάς στο χέρι. Εντούτοις, είναι θεμελιώδους σημασίας για το σχεδιαστικό όραμα της ιαπωνικής κομψότητας των μοντέλων της επόμενης γενιάς της Mazda. Σε αυτό, η εμπειρία ιδιοκτησίας εμπλουτίζεται περαιτέρω από την παρουσίαση του αυτοκινήτου σαν ένα έργο τέχνης.



Βραβεύσεων συνέχεια



Εκτός από το θεσμό του World car, το Mazda3 έχει κατακτήσει ακόμα διάφορες διεθνείς διακρίσεις. Ο τίτλος του World Car Design of the Year για το 2020 είναι ο πιο πρόσφατος από μία σειρά τίτλων του Mazda3. Σε αυτούς συγκαταλέγεται  το ‘Red Dot Best of the Best‘ στην κατηγορία Red Dot Product Design για το 2019. Επίσης, ο τίτλος του ‘Supreme Winner‘ στο διαγωνισμό Womens Car of the Year. Τέλος, ο τίτλος ‘Small Hatch of the Year‘ στο διαγωνισμό ‘UK Car of the Year για το 2020.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...