Ανάκληση για τα Tesla Model S

Tesla recall

Ανάκληση για τα Tesla Model S

Ανάκληση για τα Tesla Model S

Ανάκληση για τα Tesla Model S

 

Ανάκληση για τα Tesla Model S, με την εταιρεία να προχωρά στην ανάκληση 123.000 οχημάτων της για την αντικατάσταση μερών στο σύστημα υποβοηθούμενης διεύθυνσης.

 

Tesla recall

Tesla recall

 

Το πρόβλημα περιορίζεται στα Model S που κατασκευάστηκαν πριν τον Απρίλιο του 2016. Καμία ανάκληση δεν έγινε για τα Model X ή Model 3. Στο e-mail που απέστειλε η Tesla, εξήγησε πως διαπιστώθηκε υπερβολική φθορά σε μέρη της συστήματος υποβοήθησης και του συστήματος διεύθυνσης. Παράλληλα καθησύχασε τους ιδιοκτήτες, σημειώνοντας πως ακόμα και αν αποτύχουν τα εν λόγω εξαρτήματα, ο οδηγός θα μπορεί να συνεχίσει την πορεία του. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι απλά να ασκήσει περισσότερη δύναμη για να στρίψει το τιμόνι.

 

Με λίγα λόγια, αν το αυτοκίνητο κινείται με μικρή ταχύτητα ή ο οδηγός προσπαθήσει να παρκάρει, θα νιώσει πιο «βαρύ» το τιμόνι. Συνεπώς θα χρειαστεί να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Εν αντιθέσει με τις μεγάλες ταχύτητες, όπου εκεί δεν χρειάζεται να ασκηθεί μεγάλη δύναμη.

 

Η Tesla σημείωσε επίσης πως το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε πολύ κρύα κλίματα. Μάλιστα δημιουργείται από το αλάτι που χρησιμοποιείται για να λιώσει το χιόνι στους δρόμους. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, προχώρησε στην ανάκληση όλων των οχημάτων τύπου S. Αυτό καθώς υπάρχει κίνδυνος ένα από αυτά να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε ένα ιδιαιτέρως διαβρωτικό περιβάλλον.

 

Στο e-mail αποσαφηνίζεται πως η διάβρωση παρατηρήθηκε σε συνθήκες όπου χρησιμοποιείται αλάτι μαγνησίου ή ασβεστίου και όχι επιτραπέζιο.

 

Πηγή: Tesla


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...