Ανανέωση για το Hyundai Tucson

Ανανέωση για το Hyundai Tucson

Ανανέωση για το Hyundai Tucson

Ανανέωση για το Hyundai Tucson

Ανανέωση για το Hyundai Tucson

 

Ανανέωση για το Hyundai Tucson, με την εταιρεία να κάνει facelift στο compact SUV της και να το παρουσιάζεται με νέο σχεδιασμό και πλούσια γκάμα κινητήρων.

 

Hyundai Tucson 2018

Hyundai Tucson 2018

 

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης παρουσιάζει η Hyundai το ανανεωμένο Tucson, το οποίο ανανεώθηκε και ντεμπούταρε, έχοντας νέο σχεδιασμό σε πολλά τμήματα, προηγμένη τεχνολογία και μεγάλη γκάμα κινητήρων diesel και βενζίνης.

 

Εξωτερικά…

 

Η αλληλουχία στην 6γωνη γρίλια με τα τέσσερα χωρίσματα είναι ορατή και οι νέοι προβολείς LED, όπως επίσης ο ανασηκωμένος προφυλακτήρας, το προστατευτικό στη μάσκα και ο νέος σχεδιασμός των τροχών, είναι μερικά από τα πιο βασικά τμήματα που ξεχωρίζουν. Στο πίσω μέρος του, ανασχεδιασμένα είναι τα φωτιστικά σώματα, ο προφυλακτήρας, αλλά και το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων.

 

Μεγάλη γκάμα κινητήρων

 

Το νέο Tucson κινείται από δύο μοτέρ diesel και άλλα δύο βενζίνης, με τις προδιαγραφές να αλλάζουν ανάλογα με την αγορά. Στόχος, το μειωμένο μέγεθός τους και οι χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

 

Ο πιο ισχυρός κινητήρας σε αυτή την γκάμα είναι ο 2λιτρος diesel, απόδοσης 186 ίππων. Συνδυάζεται με 4κίνηση και με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) ή προαιρετικά με το νέο 8τάχυτο αυτόματο (8AT). Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κινητήρες 1,6 λίτρων, με διαφορετική ισχύ ο καθένας. Ο πρώτος αποδίδει 115 ίππους και ο δεύτερος 133. Αμφότεροι συνδυάζονται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Για την πιο ισχυρή έκδοση, η Hyundai προσφέρει το 7τάχυτο κιβώτιο δίδισκου συμπλέκτη, με 4κίνηση.

 

Αναφορικά με τους βενζινοκινητήρες, το νέο Tucson εφοδιάζεται με τον 1,6 λίτρων GDI με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ισχύος 132 ίππων. Η κίνησή του είναι στους εμπρός τροχούς. Όσον αφορά στη δεύτερη έκδοση, ο κινητήρας είναι 1,6 λίτρων T-GDI, ισχύος 177 αλόγων και συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό ή το 7DCT, με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς.

 

Hyundai Tucson cockpit and dashboard

Hyundai Tucson cockpit and dashboard

Ανέσεις για τον οδηγό και όχι μόνο

 

Ο υποψήφιος αγοραστής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές λειτουργίες άνεσης και ευκολίας, που αποτελούνται από ένα ηχοσύστημα της Krell, ασύρματο φορτιστή smartphone QI, οθόνη επτά ιντσών, έχοντας συμβατότητα με τα Apple CarPlay, Android Auto και συνδεσιμότητα Bluetooth. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με ένα σύστημα πλοήγησης οκτώ ιντσών, το οποίο προσφέρει 3D χάρτες και επταετή δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες LIVE, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Η στάνταρ θύρα USB, προσφέρει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα, ενώ μια ακόμα θύρα USB στο πίσω μέρος, διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

 

Τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας

 

Το νέο Tucson έρχεται με όλα τα συστήματα που βελτιώνουν το ταξίδι του οδηγού, μέσω του SmartSense. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, τη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα του, την ειδοποίηση προσοχής του οδηγού και τη λειτουργία ένδειξης ορίου ταχύτητας. Επιπλέον, το πακέτο ασφαλείας συμπεριλαμβάνει το σύστημα παρακολούθησης της περιμέτρου του αυτοκινήτου (Surround View Monitor-SVM), καθώς, χρησιμοποιώντας κάμερες, ο οδηγός έχει ορατότητα 360 μοιρών κατά την οπισθοπορεία. Από εκεί και πέρα, το όχημα διαθέτει προβολείς bi-LED, αυτόματη σκάλα φώτων και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, που βελτιώνουν την ορατότητα. Τέλος, τοποθετημένοι στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, οι αισθητήρες του συστήματος Advanced Smart Cruise Control (ASCC), διατηρούν την κατάλληλη και αναγκαία απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιτρέποντας στο Tucson να επιταχύνει ή να φρενάρει, προσφέροντας ασφαλέστερη οδήγηση.

 

Το καλοκαίρι στην Ευρώπη

 

Μετά την παρουσίασή του στη Νέα Υόρκη, το νέο Hyundai Tucson θα ντεμπουτάρει και στην Ευρώπη. Αυτό θα γίνει σε μερικές εβδομάδες. Τότε, θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες του νέου μοντέλου, που στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

 

Πηγή: Hyundai


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...